Gierzwaluw legt sloop Iliohan stil

afbeelding-nieuw-roy-10227.jpgEIBERGEN – Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de sloop van het voormalige pand van Iliohan stilgelegd. De vogelwerkgroep in Eibergen trof in het pand meerdere nesten van de beschermde gierzwaluw aan. Zij melde dit bij de Algemene Inspectiedienst (AID). De sloop is dus in strijd met de flora en faunawet.

Sloopbedrijf Bergevoet is niet blij met de vogels. “Er worden nu extra transportkosten gemaakt. We hebben alle machines vorige week opgehaald. Ook klopt nu de planning niet meer. We hopen dat we in de tweede week van augustus weer kunnen starten met de sloop” ,zo meldt een woordvoerster van Bergevoet.

De vogelwerkgroep geeft aan dat er in totaal ruim 20 nesten zitten, waarvan er acht gebruikt worden door de zwaluwen. Tijdens de sloop zijn er vijf nesten verstoord. Het pand trekt de vogels aan omdat het gebouw sterk verouderd is. In de hele J.W. Hagemanstraat zit een grote kolonie gierzwaluwen.

Eerdere bericht: Bergevoet start met sloop pand Iliohan

[nggallery id=346]

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Gierzwaluw legt sloop Iliohan stil”

  1. Wie heeft die vogelspotters daar binnen gelaten dan? Ik mag toch aannemen dat zij zich geen toegang hebben verschaft

  2. Gelukkig zijn er nog steeds mensen die zich wél bekommeren om het dierenwelzijn !

  3. to eibergen:

    Ik zeg ook niet dat ik mij niet bekommer om het dierenwelzijn. Ik zeg alleen dat er te vaak bouw- en aanlegactiviteiten stil komen te liggen, omdat er toevallig beestjes zitten. In dit geval kon je je er ook eigenlijk opwachten. Veel beschutte hoekjes, relatief rustig gelegen en dichtbij water om te foerageren. En zeker voor zwaluwen zijn er ‘genoeg’ plekken te vinden om te broeden.

  4. Iemand met een gezond verstand

    Moet toch nie gekker worden. Slopen die hap. Hetzelfde gezeik als destijds met het kappen van bomen in Neede…….

  5. Draait de vogelwerkgroep ook op voor de gemaakte kosten voor het stil leggen van de bouw. En helemaal als zij onaangekondigd op de bouwplaats zijn geweest zonder toestemming. En anders valt het me wel een beetje tegen dat ze dan niet meer beschermde diersoorten zijn tegengekomen………zeikerds zijn het, behalve als het om hun eigen huis gaat.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven