Gemeente haalt zendpiraat uit de lucht

afbeelding-nieuw-roy-12039.jpgRIETMOLEN – De gemeente Berkelland heeft woensdag rond 10.30 uur de zendpiraat ‘De Rijzende Zon’ uit de lucht gehaald. Een toezichthouder deelde een officiële waarschuwing uit en dwong de piraat onmiddellijk te stoppen met uitzenden. Ter plaatse is Agentschap Telecom ingelicht.

De jongens die vanaf maandag 18.00 uur aan het draaien waren in Rietmolen vinden het een laffe daad. “Vaak zie je dat er grote feesten worden georganiseerd. Wij doen geen vlieg kwaad. Er is zelfs een horecavergunning. Als het Agentschap Telecom langs komt dan is dat een risico. Maar dit is wel heel simpel”, aldus een piratenliefhebbers.

Elk jaar rond deze tijd verzorgt de Rijzende Zon samen met Combinatie Twente een uitzending in Rietmolen, dat gebeurt in het plaatselijke piratencafé. Het station werd goed beluisterd. Elke dag kregen ze ruim drieduizend smsjes uit het hele land binnen. “Hoeveel mensen er luisteren?, het kunnen er wel meer dan 10.000 zijn.”

Nadat de piraat gestopt was kwamen veel luisteraas een kijkje nemen wat er gebeurd was.

Eerdere berichten: Eibergse piraat uit de lucht gehaald
                                   Piratenzender draait op hoogste punt

[nggallery id=409]

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Gemeente haalt zendpiraat uit de lucht”

  1. Heren piraten, jammer dat jullie moesten stoppen de ontvangst en de platen keuze was prima de afgelopen dagen. Hopelijk is het niet jullie laatste uitzending geweest dit jaar. Je weet als etherpiraat dat het niet mag maar in mijn ogen zijn er ergere dingen in Nederland waar men niets aan doet, en jullie doen er veel mensen een plezier mee, getuige de reacties. We blijven de 97 rond in de gaten houden succes met de hobby.

    Hennie

  2. Verdorie, Maandag, gisteren en vanmorgen fijn aan het werk fijn piraatje erop!! de dag vliegt voorbij. Wordt vanmorgen ineens de stekker er uit getrokken. Verdomme gemeente ga wat anders doen stelletje ……

    Jongens ik hoop jullie gauw weer te horen. Jullie waren bikkelhard in de weide omgeving te ontvangen.

  3. Hebben die ambtenaren in Berkelland niet wat beters te doen. Als ze voor agentje willen spelen kunnen ze beter ergens anders solliciteren.
    Heren piraten, hou hem nu wel in de lucht.

  4. Wel heel aparte argumenten:

    1 Vaak zie je dat er grote feesten worden georganiseerd.(dat klopt, maar euh…)
    2 Wij doen geen vlieg kwaad. (de meeste mensen gelukkig ook niet)
    3 Er is zelfs een horecavergunning. (misschien zendvergunning aanvragen?)

  5. Hallo medwerkers van Nieuwsuitberkelland,

    Komt er nu ook nog een reportage van de inbeslagname van de Combinatie Rijzende Zon? het schijnt nogal een heftige vertoning te zijn geweest met een grote politie macht. Heren piraten sterkte en laat je niet klein krijgen we blijven de 97 rond in de gaten houden.

    Hennie

  6. is wel bekend

    Waardeloze actie van de opsporingsdienst en van de politie, ze moeten zicht schamen. Met een man of 25blauwpetten en nog een handjevol in burger kwamen ze weer eens een beetje boertje pesten. Laat ze eens criminelen op gaan pakken maar nee dan wordt de etherpiraat weer als crimineel bestempeld door de politie. Het gehele korps uit Haaksbergen was aanwezig, deel korps Enschede, Goor en Berkelland, het mag wel weer geld kosten. Pas toen het begon te regenen gingen ze weer weg ze hebben wel een uur of 3 aan de straat gestaan niks doen dus belastingbetaler daar gaat je geld..

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven