Google maakt foto’s voor Street View

BERKELLAND – In Berkelland rijdt op dit moment een auto rond met een grote camera op het dak. Medewerkers van de zoekmachine Google leggen enkele plaatsen in de gemeente vast voor de toepassing Street View. Binnenkort kan iedereen een virtuele wandeling door Berkelland maken.

De camera op de auto draait en maakt panorama-foto’s (360 graden). Street View is in 2007 gelanceerd. Veel mensen zijn tegen deze dienst van Google. Omdat het volgens hen een inbreuk heeft op het recht op pravicy. Andere tegenstanders geven aan dat het voor inbrekers nu wel heel gemakkelijk is om een doel te kiezen.

Er is zelfs een website in het leven geroepen waar mensen rare en opvallende beelden van Street View op kunnen zetten. Zie www.streetviewnederland.nl

Fotograaf Roy Nijman spotte een auto van Google in de straten van Eibergen. Heeft u ook een foto gemaakt?, of ziet u ze ergens in Berkelland rijden. Maak dan snel een foto en stuur hem op naar [email protected].

Geel zand te koop bij café De Krekel!
De beachparty bij café De Krekel was zaterdag een groot succes. Maar waar moet je na afloop met het zand naartoe? De uitbater van het café had een hele makkelijke oplossing. Hij maakte twee grote hopen met zand en plaatste een bord met de tekst: te koop geel zand tel 06 52 36 38 78 (zie foto hieronder). Dus gaat u nog verbouwen? Bel dan snel want op=op.[nggallery id=472]

 

[nggallery id=471]

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Google maakt foto’s voor Street View”

  1. Ik heb m ook zien rijden vanmiddag aan de Borculoseweg.
    Was een gek gezicht, zo’n enorme camera op t dak.

  2. Tankstation zonder personeel na overvallen
    maandag 03 augustus 2009 GROENLO – Bij Total-tankstation John Klein Gunnewiek aan de Ruurloseweg in Groenlo zijn twaalf mensen, die in deeltijd het tankstation bedienden, ontslagen.

    Na twee gewapende roofovervallen eind vorig jaar was het volgens Klein Gunnewiek onontkoombaar om over te gaan op de pin-automaat. De overvallen hebben bij de betrokken medewerksters veel schrik veroorzaakt, zo werd 13 juli duidelijk tijdens behandeling van de zaak bij de rechtbank. Twee Winterswijkers, inmiddels veroordeeld tot acht en zeseneenhalf jaar celstraf, pleegden acht overvallen in Groenlo en Vreden tussen oktober 2008 en januari dit jaar. Bij de eerste overval op Total op 22 november maakten ze ruim 2532 euro buit, op 29 december 350 euro.

  3. Vogeldieven gebruiken Google Earth
    BRUCHEM – Dieven gebruiken het computerprogramma Google Earth bij de voorbereiding van diefstal van vogels. Dat zegt voorzitter Koenen uit Bruchem van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

    In Google Earth is goed te zien wie achter zijn huis een volière heeft staan. Dieven gaan daar kijken en maken vaak alleen de duurste exemplaren buit.

    Later worden deze vogels te koop aangeboden op internet.

  4. Net gebeurd….ongeveer 1 x per jaar (bij mooi zomers weer, kinderen thuis op de nintendo, allebei wulps…) komen mijn partner en ik samen in ons prachtige tuintje. Hier liggen wij heerlijk naakt te zonnen, geen buur die bij ons kan spieken… Ons tuintje ligt echt perfect midden in het dorp, maar geen enkele inkijk ! Dus tijd voor de bekende intieme momenten…totdat we ineens een voertuig vlak langs onze schutting horen rijden…we schrikken op, kijken omhoog en….ja hoor we zien de rijdende 360 camera van google streets boven onze schutting uitkijken…
    Waarschijnlijk “staat” 🙂 alles er duidelijk op…!!!
    Weg privacy…!!!
    Dus na dit leuke bericht, zullen binnenkort vele de tuintje in Neede op google streets afzoeken naar onze naakte waarheid !

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven