Vuelta zoeft door Berkelland

[singlepic=8043,320,240,,left]BORCULO/RUURLO – De tweede etappe van wielerronde van Spanje, La Vuelta ’09, vertrok op 31 augustus vanuit Zutphen. Het peloton maakte een rondje door de Achterhoek en deed ook Berkelland aan. Het peloton fietste Borculo in via de Barchemseweg (N821) en de Koppeldijk. Daarna gingen de wielrenners rechtsaf de Burgemeester Bloemersstraat in. Aan het einde van deze weg sloegen ze rechtsaf de Ruurloseweg op richting Ruurlo.

De doorkomsttijd in Borculo was rond 13.40 uur. De kopploeg had een voorsprong op het peloton van 8 minuten. De wielrenners gingen vervolgens bij Ruurlo via de ringweg bij het kasteel richting Vorden.

Rondom de Vuelta verzorgde de Berkellandse sportfederatie een randprogramma. Aansluitend aan de doorkomst in Berkelland werd er op het industrieterrein Everskamp in Ruurlo een ‘dikke bandenrace’ voor de jeugd gehouden.

Berkellanders konden ook zelf op de fiets stappen. Onder het motto ‘Fiets zelf de Vuelta’  werd er voor de hele familie een toertocht uitgezet op zondag. De route voerde door Zutphen, Vorden, Ruurlo en Lochem. Opstappunt was bij café De Luifel in Ruurlo tussen 8.00 en 10.00 uur. De deelname was gratis. Voor de bikkels was er een tocht van 180 kilometer.


(gemaakt in Ruurlo)


(gemaakt in Borculo)

Doorkomst Burg. Bloemersstraat Borculo:
[nggallery id=545]

Doorkomst Rondweg Borculo:
[nggallery id=549]

Doorkomst Rondweg Ruurlo:
[nggallery id=550]

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Vuelta zoeft door Berkelland”

  1. Inderdaad daar kunnen andere sites een voorbeeld aan nemen. Ik kijk iedere dag op deze site, ga zo door altijd leuk nieuws en nieuws wat een ander niet wil brengen!

    Complimenten

  2. Super reportage! Jullie hebben er echt serieus werk van gemaakt! Mooie foto’s, mooie film. Op hoeveel plekken hebben jullie wel niet gestaan? Dit is echt geweldig werk!

  3. Dat filmpje uit Ruurlo is wel cool… dat de fietsers aan beide kanten er langs gaan… Jammer dat het statief wat begint te trillen, komt dat door de luchtverplaatsing die de renners met zich mee brachten?

  4. Zijn inderdaad mooie foto’s! Maar is het ook mogelijk om de foto’s zo te plaatsen dat je niet na iedere foto terug hoeft naar het begin?? Lijkt me nog leuker 😉

  5. Redactie Nieuwsuitberkelland.nl

    We hebben de fotoalbums zo gemaakt dat je bij iedere foto door kunt klikken naar de volgende. Ook kunt u de foto’s afzonderlijk bekijken. Wij snappen uw verhaal niet.

  6. Als ik op een foto klik kan ik op geen andere manier naar een volgende foto en moet dan dus terug. Ligt misschien aan mij maar ik zie geen album……….Sorry

  7. Redactie Nieuwsuitberkelland.nl

    U moet de pagina volledig laten laden, totdat alle kleine foto’s in beeld zijn. Dan kunt u een foto aanklikken en dan rechts in de foto doorklikken naar de volgende.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven