Europees goud voor TTV Eibergen

ASSEN – De Europees Kampioenschappen touwtrekken werden dit jaar in Assen georganiseerd. Voor de touwtrekkers uit Berkelland een thuis wedstrijd dus. Met een gigantisch mooi resultaat voor de Berkellandse touwtrekkers. De TTV Eibergen behaalde goud in de clubcompetitie in de 640 klasse. Heure tekende voor het brons in de 720 klasse voor landenteams. Ook Eibergen won een zilveren medaille in de 640 klasse (landenteams).

Eibergen begon al goed op de donderdag – de eerste dag – van de club wedstrijden. In een sterk bezette 680 klasse grepen ze net naast het podium. De Fam. Jansen pakte brons ten koste van Eibergen. Tijdens dag twee was het de beurt aan het 640 team. De TTV had alle pijlen gezet op dit team, opmerkelijk omdat juist in dit team vier jongere spelers zijn ingepast.

Eibergen begon sterk in de poule. Met louter winstpartijen plaatste het zich bij de laatste 16. Hier was weer de Fam. Janssen uit België de tegenstander. Nu werd de fout van donderdag goedgemaakt en wachtte de Engelse kampioen Felton Eggles. Hier begon het team pas echt goed te draaien. De Engelsen probeerden alles maar kregen geen centimeter. Na de winst op de Engelsen stond het Zwitserse Mosnang op het programma. In een zware strijd won de TTV deze halve finale. In de finale waren de Ieren van Boley de tegenstanders.

Het werd een zinderende strijd waarbij lange tijd de Ieren het initiatief hielden. Maar Eibergen kon de aanvallen goed pareren en wist langzaam maar zeker de winst naar zich toe te trekken. In de tweede trek deed het team van Boley een wanhoopsoffensief, ze konden het team van Eibergen niet echt in problemen brengen waardoor de gouden plak naar Eibergen ging. Tijdens de huldiging werd het team verrast door Erica Terpstra die persoonlijk de medailles aan de trekkers van Eibergen overhandigde.

Tijdens de landenstrijd was het eerste succes voor de mannen van Heure die in de 720 klasse de brozen medaille opeisten. Ten koste van Zweden werd de derdeplek veroverd. Zwitserland won goud. Ierland zilver. Ook de dames behaalden succes. Met Nanda Oude Egberink uit Eibergen in de selectie voor Nederland. Ze wonnen twee keer een zilveren medaille. In de klasse 560 op zaterdag en op zondag in de klasse 520. Beide keren waren de dames uit Zweden te sterk voor Nederland.

Daarna was het weer de beurt aan het 640 team de Eibergse selectie. In de poule wedstrijden waren er geen grote problemen voor het goed trekkende team. Alleen tegen het team van Zwitserland kon men in de poule geen vuist maken. Hierdoor eindigde het team als tweede en dus als tweede geplaatst waardoor het de Zwitsers eerst ontliep. De tegenstander was Engeland. Het werd weer een lange strijd maar Eibergen kon beter en langer in de goede houding blijven staan waardoor de winst werd afgedwongen. Hierop volgde de finale tegen Zwitserland.

De eerst trek was een ware machtsstrijd. Waarbij Eibergen de verdedigende tactiek koos. De Zwitsers zetten menig aanval in maar Eibergen kon keer op keer pareren. Hierdoor liep het team wel twee waarschuwingen op en hierdoor konden de Zwitsers langzaam maar zeker terreinwinst boeken. Toch wisten de groenhemden dit te steeds weer te keren totdat de Zwiters een definitieve aanval inzetten. De mannen verloren de eerste trek.

In de tweede trek was Zwitserland sterker en moest Eibergen centimeter na centimeter prijsgeven. Goud voor de Zwitsers. Nederland zilver, een prachtige prestatie die in deze klasse alweer lang geleden was voor Nederland. Voor de selectie van Arend Schukkink en Marty te Luggenhorst een bekroning op een mooi en lang seizoen.

[nggallery id=614]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Europees goud voor TTV Eibergen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven