Keurslager Boenders scoort vijf keer goud

UTRECHT/EIBERGEN – Keurslagerij Boenders uit Eibergen heeft tijdens de Internationale Slavakto Vakwedstrijden in Utrecht met vijf producten het predicaat ‘Goudkeur’ in de wacht gesleept. Ruim 460 deelnemers uit binnen- en buitenland hebben in totaal 2250 producten ingezonden. De rook- grillworst, luxe ossenworst, nagelholt en de rundvleessalade van de Eibergse Keurslager werden met goud bekroond.

De ingezonden producten werden door een onafhankelijke jury beoordeeld. Drie producten – luxe ossenworst, rundvleessalade, nagelholt – kregen zelfs goud met ster. Dit mag een absolute topprestatie genoemd worden.
Dit is de eerste keer sinds jaren dat Gerwin Starink (ondernemer) samen met zijn worstmaker Paul Tenhagen mee heeft gedaan met deze keuring. Starink: “We hebben enkel producten op de vakwedstrijden laten beoordelen die buitengewoon onderscheidend zijn. Om zo ons vakmanschap te toetsen. Als je bekroond word dan geeft dat een goed gevoel voor het hele team. Dit geeft aan dat je als keurslager kiest voor kwaliteit, liefde voor het vak hebt en alleen het beste wilt voor de klanten.”

De Slavakto is de grootste vakbeurs voor mensen die werkzaam zijn in de vlees- vleeswarenbranche. En is daarom ook hoog aangeschreven. Tevens zijn de Keurslagers waar Boenders bij aan is gesloten  uitgeroepen tot winnaar van de publieksprijs ‘Beste Foodspeciaalzaak 2009’.

In dezelfde week is bij Echte Bakker Boenders het speculaas op alle punten beoordeeld met het cijfer acht. Het NBC (Nederlands Bakkerij Centrum) keurt in opdracht van het Echte Bakkers Gilde meerdere keren per jaar op een onverwacht moment brood en banketproducten. Hierbij wordt onder andere gelet op smaak, kleur, geur, eeteigenschappen en afwerking. Marcel Leferink: “Een acht is de hoogste waardering die aan de producten wordt gegeven. Een mooie kroon op ons werk.” Samen met Frits Jansink is hij verantwoordelijk voor de banketafdeling bij Echte Bakker Boenders.

Medio november verzorgt Boenders een open dag. Mensen kunnen dan een kijken nemen achter de schermen. Meer informatie hierover volgt later.

[nggallery id=668]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Keurslager Boenders scoort vijf keer goud”

  1. trouwe klant Rutjes

    Gefeliceteerd met deze prestatie al jaren ben ik trouwe klant altijd netjes kwaliteit en personeel is vriendelijk ga zo door. Snel kom ik weer grilworst halen wat daar zijn jullie goed in.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven