Verlichtingscontrole levert 17 boetes op

RUURLO – Zeventien bestuurders hebben vrijdagavond een bekeuring gekregen tijdens een grote verlichtingscontrole in Ruurlo. Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de politie hielden in samenwerking met autobedrijf Ruesink een grote controle aan de Venterkamp.

De publieksvriendelijke verlichtingscontrole begon om 18.00 uur. Twee motoragenten reden op de Groenloseweg, Golsweg, Rondweg Zuid en de Vordenseweg. Alle bestuurder(sters) waar de verlichting niet volledig van werkte werden van de weg gehaald en naar de garage begeleid. Op de parkeerplaats kregen de automobilisten te horen wat er aan hun auto mankeerde.

De defecte verlichting werd door twee automonteurs ter plaatse gerepareerd. Hiervoor moest de eigenaar van de auto een klein bedrag ( één of vijf euro) betalen in plaats van een boete die vaak oploopt van zestig tot negentig euro. In totaal werden bij achttien auto’s de verlichting gemaakt.

Het doel van deze grote controle is de verkeersveiligheid vergroten. En de mensen te wijzen op de gevaren als de verlichting niet goed werkt.

De boetes werden uitgeschreven voor: rijden met mistlicht (9), niet dragen gordel (1), rijden met stadslicht (1), aanhanger zonder kentekenplaat (1), bromfietsers op fietspad (2), rijden over doorgetrokken streep (1), en borden éénrichtingsverkeer negeren (1).

De hele maand november wordt er in Berkelland extra gecontroleerd op defecte verlichting bij automobilisten en fietsers.

[nggallery id=731]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Verlichtingscontrole levert 17 boetes op”

  1. Thuis trots aan je vrouw/man en kinderen vertellen dat je heel veel boetes hebt uitgedeeld, wat een tijdverdrijf. Als je die snurkers nodig hebt om een kudde opgefokte pubers aan te pakken die ondertussen een spoor van vernielingen en overlast door Berkelland nalaten is er geen mens thuis. Ook al geef je alles op een presenteerblaadje aan. Na vijf uur is alle volk net niet in de buurt………..Trekken aan een dood paard, ga verantwoording nemen zoals de ECHTE POLITIE dat vroeger deed. Geen gezeik, gewoon aanpakken !!

  2. helemaal met niet nodig eens.laten ze eens achter de kleine boefjes in neede en eibergen aangaan.maar sorry hoor ik vind de politie ook niet zoveel meer uitstralen.nu lopen er heelveel leuke dames bij.die zijn toch niet mans genoeg.heb niks tegen hun hoor maar het word weer tijd voor de echte ouderwetse bromsnor .

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven