Oranjegekte Prins Hendrikstraat gestart

tn_Afbeelding nieuw Roy 20381BORCULO – De prins Hendrikstraat in Borculo staat al jaren bekend om zijn vele oranje versieringen tijdens de WK’s. In Berkelland is volgens voorzitter – Jan Waanders – van de Borculose buurtvereniging geen enkele straat zo uitbundig versierd tijdens de voetbalwedstrijden. Maandagavond waren de buurtbewoners druk bezig om een begin te maken aan de oranjegekte in de straat.

Waanders: “We zijn zeker twee weken druk om alles in oranjesfeer te brengen. Zelfs mensen uit andere straten komen hierheen om de boel te versieren. In 2000 zijn we begonnen met deze gekte. Elk jaar proberen we wat nieuws te verzinnen.”

Een aantal woningen in de straat die van Pro Wonen zijn worden gesloopt, twee woningen staan nu leeg. ”We hebben Pro Wonen benaderd met de vraag of we een woning mogen gebruiken om daar spullen op te slaan en een kamer in te richten om daar met alle buurtbewoners de wedstrijden te bekijken. We kregen toestemming.”

De woning van Waanders en zijn buurman was als eerste versierd. Het huis is volledig ingepakt. “We nodigen alle Berkellanders uit om een kijkje te komen nemen als alles klaar is. Het is de moeite waard.”

Gaat u met de buurt uw straat ook versieren. Nieuwsuitberkelland.nl wil er graag bij zijn. Stuur een mail naar [email protected] en vermeld in de mail in welke straat u woont en wanneer de buurtbewoners starten met het ophangen van de slingers en andere oranjeversieringen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1287]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Oranjegekte Prins Hendrikstraat gestart”

  1. eibergenaar

    Wat een zooitje al die domme vlaggetjes en slingers.
    Nederland haalt de finale zoals gewooonlijk toch nooit.

  2. De man hierboven met zijn reactie is vast een duitser of een belg, anders reageer je niet zo. Ben zelf ook niet echt een voetbal liefhebber maar vind het tijdens een ek en wk altijd wel gezellig. Het is net zoals kerst daar hoort ook een boom bij. Of doe je daar ook niet aan mee met al die domme bomen en ballen?

  3. ik vind het een super gave actie van die jongens
    het is wel de gezelligste buurt van borculo
    de groeten van een oud koppel bewoner

    ga zo door jongens

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven