Mijlenloop trekt lopers uit heel Nederland

tn_DSC07113EIBERGEN – De Eiberrun is niet alleen bekend onder de Berkellanders ook steeds meer lopers uit andere plaatsen van Nederland komen naar Eibergen om deel te nemen aan de mijlenloop. Afgelopen zondag keek de organisatie ook weer verbaasd op van de hardlopers uit Rotterdam, Groningen en zelfs helemaal uit Den Haag. Ook dit jaar was de deelname geslaagd.

“Waarom mensen uit het hele land hier naartoe komen? Volgens ons komt het door de gemoedelijke sfeer, de route die door het buitengebied gaat en de organisatie. Iets anders kunnen we ook niet bedenken”, vertelt Nick Kramers. Na dertien jaar blijft de Eiberrun in trekt. Zondag stonden er 800 deelnemers bij de finish.

De meeste lopers waren te vinden bij de 5 en 10 mijl (in totaal 600 sportliefhebbers). De kidsrun had zondag wat minder belangstelling dan andere jaren. Er zijn ook Eibergenaren die zich extreem inzetten voor de Eiberrun. Bert Vogel is zo iemand. De trainer heeft ongeveer 130 lopers klaargestoomd voor de Eibergse mijlenloop.

De bedrijvenrun is ook flink aan het groeien. Vorig telde het onderdeel negen teams. Afgelopen zondag werd dat aantal verdubbeld. Het bedrijf Svedex deuren ging met de eerste prijs naar huis. Bij de tien mijlen won Caimin Stevens. Bij de vrouwen was Mariska Dute de trotse winnaar.

De organisatie wil via deze weg een groot compliment uitspreken aan de politie. “Ze hadden erg veel belangstelling. De benadering was zeer positief. Dat is ook wel eens anders geweest.”

Foto’s Henk Klein Hazebroek:
[nggallery id=2030]

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2031]

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=2032]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven