De Needse jammarkt komt er weer aan

NEEDE – Met honderd deelnemers is het 17 augustus weer lekker vol op de Nationale Jammarkt in het centrum van Neede. Van 11.00 tot 17.00 uur worden op die dag allerlei soorten binnen- en buitenlandse jams, gelei, marmelade, chutney, confituren en andere vruchtenconserven verkocht.

Dit jaar is er ook een wijnplein waar regionale wijnboeren de mogelijkheid geven Achterhoekse wijn te proeven en te kopen.  Niet alleen fabrikanten, importeurs en handelaren verkopen hun fruitige waren, maar met name veel jamhobbyisten en verenigingen bieden hun zelfgemaakte producten aan. Ook worden producten op het gebied van de conservering van vruchten aangeboden, is er gelegenheid om te proeven en worden er demonstraties ambachtelijk jam koken gehouden.

Plaatselijke winkeliers spelen op een creatieve manier in op het jamthema en er zijn diverse jam gerelateerde activiteiten. Bovendien is gezorgd voor een gevarieerde muzikale omlijsting en straattheater. De Jammarkt valt samen met het SEN-zomerfeest. Op straat zijn er onder andere optredens van the Swingmasters, de Stedeker Krummels, Tranen met Tuioten, Aarbei Jammie, J@M, het Aarbeienbevrijdingsfront. Ook zal de 40 meter lange schutting die in het centrum van Neede staat door professionele artiesten op intuïtieve wijze worden beschilderd.

Een groot aantal ondernemers in de Oudestraat en de Borculoseweg maakt er een fruitige zomerse dag van. Ook de supermarkten van Neede zijn op de Jammarkt aanwezig en de VVV biedt “jamdorp Neede jam” aan.  Even op adem komen van alle marktdrukte kan in de opengestelde gerestaureerde NH-kerk.

Wie de Jamkoningin 2011 is zal blijken tijdens de opening van de Jammarkt om 11.00. Zij wordt door een aantal Needse ondernemers helemaal in het nieuw gestoken en krijgt een cheque van €250,- aangeboden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven