Uniek: Hulshof maakt jurk van chocolade!

_HTH0421EIBERGEN – Vanaf nu mag chocolatier Hans Hulshof zich ook kunstenaar noemen. De bonbonmaker uit Eibergen is deze week begonnen met een bijzonder project: een jurk maken van echte chocolade. Eigenlijk moest dit verhaal nog een tijdje geheim blijven tot na de culinaire show die gehouden wordt op 4 september. Maar het project lekte uit. NUB kreeg er lucht van en nam woensdagavond exclusief een kijkje bij Hulshof.

“Een chocolade jurk is nog nooit eerder gemaakt in Nederland. Ik heb het plan heel lang stil gehouden omdat ik geen slapende honden wakker wil maken. Daar bedoel ik natuurlijk mijn collega’s mee”, lacht Hulshof. ”Hoe ik aan het idee kom? Ik zag het voor het eerst in België. Collega Dominique Persoone maakte zo’n jurk voor Miss België.” De chocolade-jurk heeft hetzelfde formaat als een normale jurk. In totaal wordt er ruim vijf kilo chocolade gebruikt voor het kledingstuk die je wel wilt opeten.

Hulshof: ”De jurk wordt gemaakt met verschillende lagen. Je krijgt dan een soort 3D effect. Ik maak twee jurken, want het kan gebeuren dat de chocolade tijdens het dragen breekt.” Hans Hulshof is al ruim 25 jaar chocolatier en heeft tijdens zijn loopbaan nog nooit iets anders gemaakt dan bonbons. De chocolade jurk is dus op 4 september voor het eerst te bewonderen tijdens de culinaire show in Eibergen. Ook wordt de jurk gepresenteerd tijdens Barticamp. Daar wordt door Taal en Teken Achterhoek een musical op de planken gebracht.

“Het was wel grappig Antoine Lacet had een lied gemaakt voor de musical die gaat over chocolade. Hij kwam bij mij in de winkel om te vragen of ik een speciale bonbon wilde maken. Ik vertelde over de jurk en meteen zag Lacet er wat in” aldus Hulshof. Fotograaf Han te Hennepe was de eerste (pers)fotograaf die tijdens het maken van de jurk kiekjes mocht maken.

Te Hennepe was zo onder de indruk dat hij de chocolade-jurk van begin (maken) tot eind (show) gaat volgen voor NUB!

Eerdere bericht: Ondernemers zorgen voor culinaire show

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=2171]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven