‘Caravan vernield, maar politie doet niets’

EIBERGEN – Ans en Henk Kuipers uit Eibergen zijn diep teleurgesteld in het optreden van de politie. Meerdere malen hebben ze aan de bel getrokken over een caravan (omgebouwd tot huisje) die van binnen en buiten aan gort is geslagen (zie video). “Twee keer over hebben we de politie ingelicht over deze grote vernieling in het particulier bos aan de Hoge Diek, maar tot heden is er nog geen actie ondernomen. Waarom niet?, we waren geen eigenaar en konden daarom ook geen aangifte doen”, zegt Henk Kuipers.

Maar er was nog een beetje hoop voor Ans en Henk (die ook aan de Hoge Diek wonen). Volgens een medewerker van de meldkamer zou de wijkagent nog even contact opnemen met het duo om de zaak te bekijken. Nu – veertien dagen later – is dat nog niet gebeurd. Volgens Ans is het te zot voor woorden. “De politie geeft altijd aan dat burgers alert moeten zijn als ze iets verdachts zien. Ze hadden dit meteen moeten oppakken. Als de politie eerder had opgetreden had erger voorkomen kunnen worden.”

Ook dinsdagavond werden de jonge vandalen gespot bij de caravan. Voor Ans was de maat vol en daarom stapte ze naar de pers. De schade aan de caravan is groot (duizenden euro’s). Alles is kapot geslagen met een bijl. “Kijk er staat zelfs nog een gasfles in de caravan, levensgevaarlijk!” roept Henk Kuipers. De eigenaar van het bos is sinds de vernielingen niet traceerbaar, vandaar dat Kuipers de politie heeft gebeld en via internet aangifte heeft gedaan.

Henk Kuipers: “Ik heb de jongens al een keer betrapt, ze gingen er als een haas vandoor. Ze fietsten richting het centrum, dus ze komen uit de kern. Ze waren ongeveer vijftien jaar oud.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2667]

Foto’s Henk Kuipers:
[nggallery id=2668]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven