Kermis in Eibergen plat door koperdieven

sam_0483EIBERGEN – Voor een aantal kermisexploitanten was de start van de kermis op maandagmiddag zuur. Koperdieven hebben in de nacht van zondag op maandag toegeslagen waardoor een deel van de attracties niet optijd kon draaien. Ter hoogte van snoepwinkel de Brink zijn twee dikke stroomkabels gestolen. De dieven (of dief) hebben de kabels doorgeknipt en meegenomen (zie foto). Rond 13.00 werd de diefstal ontdekt tijdens het opstarten van de attracties.

Van de snoepwinkel (de Brink) tot de J.W. Hagemanstraat liggen alle attracties plat. Het gaat zeker nog twee uur duren voordat de lampen weer gaan branden. De kabels hadden een lengte van ongeveer dertig meter. Volgens enkele exploitanten heeft de diefstal te maken met de hoge koperprijs. “De waarde kan oplopen tot ruim driehonderd euro. Niet alleen hier is het raak ook in Deventer werden vorige week kabels gestolen.”

De politie is ingelicht over de zaak en gaat vanmiddag onderzoek verrichten. Rond 16.00 uur hoopt stichting Draaimolen dat alle attracties weer draaien. “We proberen nog wel een noodoplossing te regelen”, zegt Niek Boevink. Politie Berkelland vraagt getuigen zich te melden. Heeft u wat gezien in het steegje tussen snoepwinkel de Brink (vroeger Jamin) en Jeans Brothers? Bel dan met 0900-8844.

Update 14.15 uur:
Er is net een noodaggregaat ingeschakeld waardoor alle attracties weer draaien. De kabels zijn onderweg richting Eibergen. Waarschijnlijk komen ze vanuit Enschede waar ze de kermis aan het afbreken zijn.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2660]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven