Zonnepanelen: Nieuw bedrijf in Eibergen

EIBERGEN – Ondernemers Martin Koopman en Iwan Kreft starten vanaf 1 juli een nieuw bedrijf in Eibergen. Ze beginnen de onderneming Zonzaak.nl die zich richt op de verkoop van zonnepanelen. ”Begin juli komt er een subsidieregeling vrij voor particulieren, we gaan daarop inspelen. Het is nu heel interessant om te investeren in zonnepanelen. We zijn druk met de voorbereidingen. Volgende week wordt de showroom van mijn bedrijf ingericht met demo’s. Vanaf die tijd kunnen mensen bij ons terecht voor informatie”, laat Koopman weten.

De duurzame ondernemers kopen de panelen rechtstreeks in bij de leverancier. “We kunnen daarom de panelen verkopen voor een scherpe prijs. Over zeven jaar heb je de aanschaf terugverdiend. Een jaar of twee terug was dat nog dertien tot veertien jaar.” Op dit moment is Koopman bezig met het aanbrengen van acht zonnepanelen op het dak van zijn bedrijf Martin Koopman Installatietechniek (zie video). “Mijn bedoeling is dat we eind dit jaar een stroomrekening hebben van 0.”

Klanten kunnen bij Zonzaak.nl zelf kiezen wat ze willen: een doe-het-zelf pakket of de zonnepalen laten plaatsen door vakkundig personeel. ”Op dit moment zijn er al meerdere aanvragen binnengekomen. En dan hebben we nog helemaal geen reclame gemaakt. We zullen zien of we Berkelland energieneutraal kunnen krijgen.”

Op www.zonzaak.nl is nog veel meer informatie te vinden over de nieuwe onderneming. In Berkelland zijn bijna geen bedrijven te vinden die zich richten op de verkoop en aanleg van zonnepanelen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven