Diabetes Fonds Borculo zoekt vrijwilligers

BORCULO – Jarenlang werd de collecte van het Diabetes Fonds in Borculo enthousiast en deskundig verzorgd door Wim Jansen. Zijn echtgenote Marga heeft de laatste jaren de collecte voor haar rekening genomen. Beiden willen hun activiteiten beëindigen en zoeken mensen die hun taken willen overnemen.

De collecte in Borculo is erg belangrijk voor het Diabetes Fonds. De opbrengst wordt besteed aan onderzoek naar het voorkomen en genezen van diabetes. Dat is hard nodig, want elke oplossing begint met onderzoek. Het Diabetes Fonds wil in Boculo een team formeren met mensen met een hart voor diabetes. Zij kunnen dan samen de collecte organiseren.

Ieder kan dan op basis van eigen voorkeur en interesse een deel van de voorbereidingen of de afhandeling voor zijn/haar rekening nemen. Collecteleidster Jansen: ”Denk aan het werven van nieuwe collectanten, het bellen met collectanten, het bestellen van collectemateriaal, het verzorgen van contacten met de lokale (week)bladen, het ophangen van wervingsmateriaal, het verdelen van straten en het uitdelen van collectebussen, het tellen van de opbrengsten en de financiële afrekening met het Diabetes Fonds.”

Na aanmelding ontvangen belangstellenden een uitnodiging om vrijblijvend met elkaar kennis te maken. Het te vormen team wordt vanuit het Diabetes Fonds begeleid. In andere plaatsen is deze aanpak succesvol gebleken. Wilt of kunt u helpen? Uw inzet of die van familieleden, vrienden en kennissen, wordt heel erg op prijs gesteld. Alle ondersteuning, die u kunt toevoegen, is van harte welkom.

Spreekt u dit aan? ”Neem dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval voor 15 september a.s. contact op met mij.” Graag telefonisch 0545-273744 of per e-mail: [email protected]. Heeft u nog vragen? Stel ze dan gerust.

”Wij hebben er alle vertrouwen in dat in 2012 en volgende jaren de collecte ook in Borculo weer succesvol kan worden gehouden. Daarbij is uw hulp voor ons onmisbaar. Wij hopen van harte dat wij op uw ondersteuning en inzet kan rekenen en zien uw telefoontje of e-mailbericht met grote belangstelling tegemoet”, besluit het echtpaar Jansen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven