Saxion wil ideeënboerderij handje helpen

NEEDE – Na een goed jaar zwoegen, duwen en trekken is het dan toch gelukt. Het hart van het project ‘De Ideeënboerderij’ krijgt definitief zijn bedoelde vorm. Op de achtergrond werd er al een behoorlijke tijd gesleuteld aan het eerste afstudeer- en stage bureau van Berkelland ten behoeve van jong talent en studenten van de hogescholen. De nodige brainstormsessies met onder andere de Gemeente Berkelland en de initiatiefnemers van de Ideeënboerderij gingen eraan vooraf.

Wat uiteindelijk heeft geleid tot een aanvraag afgelopen zomer bij Saxion Hogescholen voor een afstudeerder die het vooronderzoek zal gaan doen en het project vorm gaat geven, samen met collega studenten, Gemeente Berkelland en de Ideeënboerderij. Projectleidster Marleen Stapelbroek: “Saxion reageerde direct laaiend enthousiast over wat we hier doen en wat we er uiteindelijk mee willen bereiken, het vasthouden van jong talent in onze regio en het creëren van kansen voor zowel studenten als ondernemers in Berkelland en omgeving.”

Initiator Joachim Geerdink: “De reactie van Saxion Hogescholen overtrof mijn stoutste verwachtingen, we hebben ervoor geknokt en nu gaat het dan toch echt gebeuren. En dan nog uitgebreider en beter ondersteund dan de eerste plannen die we hadden. En nu zien dat ook het bedrijfsleven de kansen hier gaat ontdekken.” Komend najaar gaat het bouwen aan het project en het onderzoek naar de behoeftes in Berkelland van start. Hier zullen meerdere studenten aan meewerken, gezien de grote en complexe inhoud van het project. Uiteraard zijn alle ondernemers van harte welkom om hun input te geven of het project te steunen.

Geerdink geeft aan: “We kunnen alle ondersteuning gebruiken, mensen weten misschien niet altijd dat we het ‘erbij’ doen, naast onze dagelijkse werkzaamheden” De Ideeënboerderij is namelijk een non-profit concept en wordt op dit moment gedragen door de initiator. Wil je meer informatie? We zijn te vinden op internet, Facebook en Twitter.

Kijk op www.ideeenboerderij.nl of www.twitter.com/ideeenboerderij.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven