Nieuwbouw boven Discus Florijn gestart

shapeimage_1EIBERGEN – Deze week is de bouw van de appartementen boven Discus Florijn gestart. Medio juli 2013 is de oplevering van de woningen. Rob klein Goldewijk van Raaklein Architectuur: ”Op deze prachtige locatie midden in het centrum van Eibergen hebben we samen met onze opdrachtgevers een appartementen gebouw ontworpen in en op een reeds bestaand gebouw, te weten de voormalige gemeentewinkel en daarvoor Rabobank. Op de eerste verdieping van dit zeer degelijke gebouw hebben we zes woningen bedacht. Deze woningen hebben een loft-achtige sfeer en zijn zeer ruim bemeten.”

De bestaande betonnen draagstructuur van het voormalige bank-gebouw is nog te ervaren door onder andere de ronde beton kolommen in de diverse vertrekken. Deze kolommen geven samen met het hoge plafond een ruime en verassend aantrekkelijke ruimtelijke uitstraling. Dit wordt nog eens versterkt door de prachtige belichting van de woon vertrekken aan de zijde van de Brink. Het betreft hier de zuidzijde en de meeste woningen hebben aan deze zijde een inpandig terras of loggia, waardoor ook het buiten vertoeven tijdens zomerse dagen goed mogelijk is zonder dat de privacy geschaad wordt.

”Op het dak van dit prachtige gebouw uit de jaren zeventig hebben we vier penthouses ontworpen, met ruime dakterrassen en ook zeer veel intern woonoppervlak. Deze dakwoningen zijn zeer goed bereikbaar met de lift of trappenhuis aan de achterzijde van het gebouw. De bestaande plaatselijke parkeerkelder geeft rechtstreeks toegang met lift en trap tot het woongebouw. In de deze kelder zijn ook de ruimbemeten bergingen voorzien en een parkeerplaats voor de auto”, aldus Klein Goldewijk.

De Penthouses kenmerken zich door een moderne uitstraling die terugkomt in materiaalgebruik en detaillering. De materialen zijn duurzaam en de afwerking is modern en van hoge kwaliteit. De gedeeltelijk overdekte dakterrassen geven een prachtig uitzicht over Eibergen waarbij ook hier de privacy weer gewaarborgd is.

Het hergebruik voor woondoeleinden van een dergelijk monumentaal bankgebouw in het centrum van Eibergen is goed voorbeeld voor de revitalisatie en leefbaarheid van onze dorpskernen.

Beelmateriaal Raaklein Architectuur:
[nggallery id=3122]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven