Burgemeester Bloemen opent glazen huis

glazen-huis-kop-goedNEEDE – Burgemeester Hein Bloemen heeft donderdagavond 20 december om 20.00 uur – samen met de dj’s Bas de Wit, Jordy Veldhuis, Bjorn van der Linden en Jan Willem Bosch – het Needse glazen huis geopend. Bloemen mocht een lintje doorknippen. Daarna werden de dj’s opgesloten in het ‘Vally’s Glazen huis’. ”We kennen het van de televisie. Maar het echte glazen huis staat hier in Neede! Deze vier mannen gaan drie keer vierentwintig uur en één keer achttien uur lang plaatjes draaien voor het goede doel. Heel veel geld moet er komen. Ik vind het een fantastisch en geweldig project”, roept Bloemen tijdens zijn toespraak.

De opkomst van de dj’s was een groot spektakel. Onder leiding van de Vlearmoesband en de Vlearmoes Angels werden de helden per limousine naar café Vally’s gebracht (zie video). Enkele voetballers van sportclub Neede stonden met rode fakkels langs de weg. Even was de Oudestraat onder een rookwolk verborgen. Heel wat mensen (jong en oud) hebben de plechtigheid bijgewoond. Valentijn ter Braak – eigenaar café – mocht voor 50,00 euro het eerste plaatje aanvragen.

Tot 24 december zijn de Needse dj’s in het glazen huis te vinden. Lokale ondernemers (onder andere Bowisse) en vele vrijwilligers hebben het huis gebouwd. De beroemde wielrenner Gerd Jacobs komt maandag ook nog even naar café Vally’s om de actie te steunen en het project af te sluiten.

Eerdere bericht: Vally’s gaat ook een glazen huis bouwen!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3326]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven