Diny Oonk (73) koninklijk onderscheiden

NEEDE – Op zaterdag 26 januari om 9.30 uur is door burgemeester Bloemen, aan Diny Oonk (73 jaar) uit Neede de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Dit gebeurde in de Spilbroekhal. De Needse Pluimvee- en Konijnenfokvereniging organiseert op deze dag (en op 27 januari 2013) de  jaarlijkse kleindierententoonstelling “de Spilbroekshow”.

Voor deze vereniging is mevrouw Oonk sinds 1991 bestuurlijk actief. Tot 1998 als algemeen bestuurslid en vervolgens als secretaris. Sinds 1998 is zij ook tentoonstellingssecretaris. Daarbij richt zij zich ook op de jeugd en moedigt hen aan deel te nemen aan de Landelijke Jeugdshow Laren.

Daarnaast is mevrouw actief voor de Needse afdeling van de Zonnebloem. Van 1997 tot 2007 als vertrouwenspersoon en sinds 2007 als vrijwilligster. Verder is mevrouw Oonk van 2011 tot 2013 bestuurslid en 2e penningmeester van de Vrouwen van Nu, afdeling Neede. Sinds deze maand is ze 1e penningmeester. Voor de Protestantse Gemeente Neede verzorgt mevrouw Oonk sinds 2011 per toerbeurt de koffie/thee bij bijeenkomsten in de kerk.

De inzet van mevrouw Oonk sinds 1991 voor de samenleving op het terrein van pluimvee, kleindieren, zorg, emancipatie en kerkelijk leven beantwoordt aan het criterium uit het Ordereglement: “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van haar activiteiten ontvangt mevrouw Oonk hiervoor de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven