Kinderen halen duizenden kerstbomen op

tn_dsc02678EIBERGEN – Op allerlei manieren werden woensdag 9 januari oude kerstbomen naar de inzamelingspunten gebracht. Op de fiets, met een aanhanger, per tractor, met een bolderkar of gewoon ouderwets slepen. Medewerkers van de buitendienst keken niet vreemd op van alle (nood)middelen die ingezet werden. Op de parkeerplaats bij de Pickerhal was het om 14.00 uur al meteen druk (zie foto’s en video). Volgens de gemeente waren de kinderen echte bikkels. ”Het regende pijpenstelen vanmiddag. Ondanks dat zamelde de Berkellandse jeugd 1.737 kerstbomen in. Een prachtig resultaat”, aldus woordvoerster Henny Roos.

Bijna alle medewerkers van de buitendienst werden ingezet tijdens de jaarlijkse kerstbomeninzameling. Op twaalf plekken konden kinderen kerstbomen inleveren. In ruil daarvoor kregen ze 0,50 cent per boom. Voor velen leverde dit een flink zakcentje op. Vaders en opa’s schoten met aanhangers en busjes de kinderen te hulp. Maar er waren ook jeugdigen die zich flink in het zweet moesten werken. Stein Wielens, Jaime Mravik, Timo Dijkstra, Marc Brinckate, Abdi Muse, Stam en Nick te Hoonte trokken met eigen kracht de bomen naar de parkeerplaats (zie video).

Uitslagen van alle punten: Beltrum (Mariaplein), 84. Borculo (Hoek Graaf Wichmanstraat – het Elbrink), 100. Eibergen (parkeerplaats Julianaschool en Pickerhal), 348. Geesteren (Kerkplein), 88. Gelselaar (Driessenweg op parkeerplaats bij gymzaal), 44. Haarlo (Hoek Overbekkingsweg-Scholtenweg), 14. Neede (Fazantweg, Meijersweg bij bibliotheek), 647. Noordijk (bij de Oale Schole), 34. Rekken (Lindevoort, locatie markt), 26. Rietmolen (bij de kerk), 28. En Ruurlo (Zuivelweg), 324.

”Wat er met alle kerstbomen gebeurd? Ze worden binnenkort versnippert en verwerkt tot compost”, laat de gemeente weten.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3370]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Kinderen halen duizenden kerstbomen op”

  1. Vanuit Canada, felicitaties gaan uit aan de “bikkels” die heel goed werk verichte. Dat is de jeugd die laten zien dat er iets heel goed gedaan is voor de gemeente.. Wees er trots op.

  2. Dag Kees, of heer Prakke bent u de eigenaar geweest van de Prakkefabriek in Eibergen?

  3. Eibergs volk. Over het algemeen antwoord ik niet op mensen die het woord ‘volk’ gebruiken. Jij moet een jong persoon zijn, die de geschiedenis van Eibergen niet kent. Mijn advies, ga naar Museum Schepers, die je heel veel kan vertellen over de ‘vroegere’ mensen in Eibbergen.Ik ben geboren in Eibergen en ben er trots op. Ik was niet de eigenaar van de Prakkefabriek in Eibergen. Dat was mijn vader, Jan.E Prakke, die heel veel deed voor zijn family en de gemeente.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven