De keien-soap gaat nu verder in Eibergen

EIBERGEN – Welke Berkellandse ambtenaar heeft dit in vredesnaam verzonnen? Ook in Eibergen duiken grote keien op. Ze zijn gespot in het plantsoen op de kruising Kleine Hemstea met de Kruiskamplaan. Het lijkt erop dat bestuurders van auto’s en vrachtwagens bij het afslaan over het plantsoen rijden. Maar waarom deden de automobilisten dat? Weet u het?  Opnieuw inplanten en de bandjes verhogen was handiger geweest! Het is nu wachten op de eerste schadeclaims! Laten we de gemeente eens een handje helpen. Waar moeten volgens u ook keien geplaatst worden? Laat het hieronder weten. Oja, misschien is het ook handig om de stenen een kleurtje te geven. We zijn heel benieuwd wat de gemeenteraadsleden en de wethouders van deze actie vinden (straatbeeld). Laat van je horen!

Eerdere bericht: Is er parkeeroverlast aan de Rozenkamp?

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3644]

Deel dit artikel:

16 gedachten over “De keien-soap gaat nu verder in Eibergen”

  1. Die mafkees van een ambtenaar heeft dat soort keien ook ongeveer twee maanden geleden langs de rand van het grasveldje voor de boerderijflat aan het Wenneker neer laten leggen. Daar was helemaal geen aanleiding voor en bovendien lijkt me dat je dat dan eerst met de bewoners daar overlegt. Die weten alles van de situatie daar omdat ze er dagelijks mee worden geconfronteerd.

    Okay, er word soms te hard gereden in die bocht. Helemaal waar! Maar daar zijn wel andere maatregelen denkbaar voor. Inmiddels hebben twee automobilisten forse schade opgelopen door die ondingen.

    Eén van diegenen ben ikzelf. Dan kun je zeggen: “Knuppel, eigen schuld dikke bult, moet je maar niet zo hard rijden.”

    Maar ik reed helemaal niet. Ik stond stil. Had mijn auto tegen de rand van dat gras geparkeerd (op een heel fatsoenlijke wijze). Wilde daarna achteruitrijden en toen lagen die keien er – zonder ENIGE VORM VAN AANKONDIGING – ineens.

    Ik had ze niet gezien. Om 12.00 uur die dag lagen ze er nog niet, om 13.30 uur ineens wel. Gevolg: 1.500 euro schade. Maar dat accepteer ik niet. Mijn autoverzekering gaat dus nu de schade verhalen op de gemeente Berkelland..

    Boodschap aan de gemeente: als jullie menen dat soort maatregelen te moeten nemen, kondig dat dan even van te voren fatsoenlijk en duidelijk aan!!! Er wordt in die bocht soms inderdaad te hard gereden, maar het is vrij simpel omdat ook op een andere manier op te lossen.

    Als bewoners hebben we nu besloten om die keien binnenkort zelf weer weg te halen (dat lukt niet in je eentje, maar wel met wat meerderen) en ze in de tuin van het oude gemeentehuis te donderen. We leven hier in een democratie, heren gemeenteraadsleden! Denk na en overleg voordat je zo maar wat in je hoofd haalt.

  2. Meer dan terecht dat ze daar neergelegd worden, Schade kun je niet verhalen op de gemeente. Zelf beter opletten!!! Een container word ook zonder aanmelding bij je voor de deur gezet. Dat je ze weg wilt halen is helemaal triest, ga eerst na de gemeente, voor jezelf actie onderneemt. Tevens parkeren auto’s zich ook willekeurig. Auto’s door de berm. Alleen maar beter voor de buurt. Al die idioten die daar met 80 door die wijk scheuren. Vaak zat gemerkt

  3. Ik ben van mening dat de gemeente groot gelijk heeft met het plaatsen van de stenen want wie draai voor de kosten op van het iedere keer ophogen van de bandjes.
    Het is gewoon makkelijk houd je ogen open .
    Wat een humor schadeclaims nou je vangt mooi bot want je bent en blijft zelf verantwoordelijk je moet tenslotte zelf je ogen de kost geven want die stenen steken niet vanzelf over.
    En als je dan een schade van 1500 euro hebt kun je mij niet vertellen dat je stil stond , als je met je voertuig weg rijd of in stapt dan kijk je toch.

  4. Groot gelijk.

    De gemiddelde automobilist is berkelland is ASO!!
    hardrijden…geen voorrang verlenen… geen richting aangeven..fout parkeren… bumperkleven etc etc etc.
    Tijd dat dit gedrag aangepakt word.
    en als je in de auto stapt moet je voordat je wegrijd je doppen los doen en kijken wat voor maneuvre je maakt.
    Die grote steen die er vanmorgen nog niet lag had immer ook een SPELEND KIND kunnen zijn die per ongeluk achter de auto loopt en ook niet gezien is!!

  5. Ziet er schattig uit die steentjes. Gemeente shapoo. Ga zo door. Ik zou nog wel tientallen plekken weten waar deze hunebedden geplaatst kunnen worden, vooral in Neede.

    Allaaf.

    Needelander.

  6. Hoeft niemand last van te hebben toch? Ze liggen niet op de rijbaan. Bij ons in de straat liggen van die halfronde stenen op de hoeken op de stoep. Daar heeft ook niemand last van.
    Enneh is er eens 1 die de bocht niet goed kan nemen?…. dan neemt ie gewoon zo’n ding mee onder de auto wat hier al eens gebeurde.

  7. De Kleine Hemstea is verboden voor vrachtwagens.
    Er rijdt ( met vrij hoge snelheid) bijna iedere ochtend een Arriva bus via de Kruiskamplaan/Kleine Hemstea/ Hondevoort terug naar de N18. Hij zal ongetwijfelt een stukje plantsoen mee pakken waar nu de stenen neergelegt zijn. Ook maar een bord met verboden voor bussen ophangen lijkt mij zo!

  8. Andere ben met je eens maar `s morgens rijden er twee bussen van arriva door kruiskamplaan/kleiene hemstee/hondevoort.
    hebben we nog niet over de snelheid.

  9. De gemeente heeft naar mijn mening het verstandig opgelost namelijk iedere keer wanneer er een auto over het plantsoen rijd worden diverse planten vernield die iedere keer opnieuw moeten worden ingeplant. En het geld wat hiervoor nodig is komt uit onze zakken. Daarom is het een goedkopere manier om er voor te zorgen dat er niet iedere keer opnieuw planten moet worden bestelt en ingeplant worden.

    En inderdaad naar mijn mening mogen ze wel een leuk kleurtje krijgen om het staartbeeld hierdoor op te vrolijken.

  10. Gedenkkei (indien van toepassing);

    Allen die hier te hard rijden

    Project 50/30

    Eibergen 2013

  11. Goede oplossing van de gemeente, met je auto hoor je gewoon op het asfalt te blijven !! Dan heb je ook geen schade.

  12. Het is er verboden voor vrachtwagens
    Maar bestemmingsverkeer dan bij voorbeeld
    Een verhuiswagen vuilniswagen
    Dus niks aan die stenen doen krijgen
    Ze vanzelf kleurtjes

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven