NK touwtrekken: Goud voor TTV Eibergen

EIBERGEN -Zondag heeft het 2de NK plaatsgevonden. Eibergen heeft hier aan deelgenomen in de 640 kg Klasse. Ondanks de nodige gewichtproblematiek heeft TTV Eibergen deze klasse toch op haar naam weten te schrijven.

Afgelopen donderdag werd besloten om Mathijn Stokkers op te stellen na een blessure van Robert Bentsink. Het enige probleem hierbij was dat Mathijn 10 kg zwaarder was dan Robert. Het NK werd hierdoor vooraf al een strijd. Na een vrijdag avond hardlopen en sauna bleek het gewicht ’s ochtends nog 3 kg te zwaar te zijn. Gelukkig was er ’s middags een 2de weegmoment waardoor we konden proberen deze 3 kg ook nog af te vallen.

’s Ochtends werd besteed aan hardlopen en zweten, zodat toch om 12 uur het stempel gegeven kon worden. De weegschaal gaf precies 640 kg aan. Een topprestatie op zich.

Gezien de zware voorbereiding en het plaatsen van een aantal nieuwe spelers waren de verwachtingen niet zo hoog gespannen. Als we maar lekker goede wedstrijden konden trekken zou ons dit al heel wat waard zijn.

In de poule konden we rustig het toernooi in groeien. Dit heeft ons geen windeieren gelegd. De wedstrijden in de poule werden heel mooi gewonnen. Het team kon veel kracht op het touw overbrengen op de goede grond bij TTV OKIA te Holten. De poule wedstrijden werden dan ook zonder veel problemen gewonnen. De andere teams waren intussen flink bezig elkaar goed na te zien. De strijd om 2,3,4 en 5 in de poule was erg hevig. Hier kon TTV Eibergen goed van profiteren.

Na de poule wedstrijden begon de strijd opnieuw. De finales moesten worden getrokken. Dan kan je je helemaal geen fouten veroorloven omdat de kans op het goud dan snel verkeken is. Ondanks deze extra spanning is de halve finale tegen OKIA gewonnen. De andere halve finale was ondertussen gewonnen door TTV Bison. In de finale begon TTV Bison direct met een zware aanval. TTV Eibergen was in staat deze te pareren en de wedstrijd naar hun eigen hand te zetten.

Het goud was voor TTV Eibergen, het zilver voor TTV Bison en het brons voor TTV Okia.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven