Eibergse stichting zet zich in voor Congo

EIBERGEN – Eibergenaren Seyran en Sahamettin en Ciftci en Maartje Geverinck vertrekken eind september naar Congo (Afrika). De Berkellanders gaan zich daar inzetten voor de lokale bevolking. Ze hebben een stichting – Go For Congo – opgericht om geld en goederen in te zamelen. De volgende doelen willen ze in vervulling brengen; Goede scholen en landbouw, behuizing, watervoorzieningen aanleggen, en zorgen voor hygiëne en beter gezondheidszorg. ”We beginnen eerst met het plaatsen van waterpompen. Ook gaan we de mensen leren hoe ze groenten moeten verbouwen. Wij nemen zaden mee zodat ze zelf aan de slag kunnen”, zegt Ciftci. Maar Seyran en Maartje hebben de laatste tijd ook flink wat kleding ingezameld. De kledingstukken nemen ze mee naar Congo en worden daar uitgedeeld. ”In Congo gaan we alles van a tot z vastleggen. Om zo de mensen in Nederland te laten zien wat we daar allemaal gedaan hebben.”

Seyran en Sahamettin zijn in 2010 zelf al een keer naar Congo geweest om de bevolking te helpen. Ze hebben toen met privégeld al wat mensen blij gemaakt (zie foto’s). ”Deze actie staat los van onze ondernemingen in Eibergen, ik wil gewoon wat goeds doen voor de mensen in Afrika. Het geld gaat honderd procent naar de arme mensen.” Seyran is toen via Joseph Tshiamuta (bij velen uit Eibergen bekend) in aanraking gekomen met het land.

Seyran, Sahamettin en Maartje zijn op zoek naar mensen die willen helpen met het project. Tevens zijn ze op zoek naar mensen die een geldbedrag willen schenken. Mensen die meer willen weten kunnen contact opnemen met Seyran Ciftci: 06 54 97 73 66.

[nggallery id=4909]

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven