Skoltaro in Eibergen richt bevergroep op

EIBERGEN – De Eibergse Scoutingvereniging Skoltaro gaat een Bevergroep beginnen voor kinderen van vijf tot zeven jaar. De groep wordt opgericht naar aanleiding van de grote vraag vanuit de gemeenschap en de groeiende druk bij de nu nog jongste groep, de Welpen. Scouting Skoltaro biedt al jarenlang ieder weekend vertier voor kinderen in het Slingebos. Echter is er nooit de mogelijkheid geweest om een compleet spelaanbod te bewerkstelligen. De oprichting van een Bevergroep – voor kinderen van 5 tot 7 jaar – is een reeds lang gekoesterde wens van voorzitter Henk Kloosterman.

“Met de komst van de Bevers kunnen we een compleet spelaanbod aanbieden en zorgen we ervoor dat er geen te jonge kinderen in de Welpengroep zitten.” Nu komt het regelmatig voor dat kinderen van zes jaar al bij de Welpengroep komen, terwijl deze groep juist bedoeld is voor kinderen vanaf zeven jaar. Ook zijn er wachtlijsten voor kinderen die willen beginnen met scouting. Door de Bevergroep kunnen kinderen van vijf tot achttien jaar meedoen bij de scouting, waardoor het echt voor iedereen toegankelijk is. De Bevergroep zal dit najaar van start gaan

De Bevers spelen veel en leren in de natuur. Onder leiding van vrijwilligers leren zij samen te werken met andere kinderen. Om een idee te krijgen van de gang van zaken bij scouting en bij Skoltaro, houdt de vereniging zaterdag 20 september een open dag van 12:00 tot 16:00 in het Slingebos aan de Oude Needseweg te Eibergen.

Iedereen mag hier komen kijken, ook geïnteresseerde vrijwilligers die belangstelling hebben voor een plek in het leidingteam van de Bevergroep of één van de andere speltakken. Scouting Skoltaro hoopt veel mensen te mogen verwelkomen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven