Berkellanders en hun hobby: Arie Kornegoor

Er is sinds vandaag (29 september) een nieuwe rubriek geboren op NUB… Hobby’s van onbekende en bekende Berkellanders. Onze reporters gaan met regelmaat op bezoek bij inwoners van Berkelland. Met als doel, hun hobby vastleggen…  Truus Stotteler ging maandag op bezoek bij Arie Kornegoor uit Neede. Hij kreeg de eer om de rubriek officieel te starten.

Arie is verzot op het sinterklaasfeest, hij verzamelt alles wat te maken heeft met sint en piet, in zijn eigen museum aan de Borculoseweg heeft hij veel dingen opgesteld (zie foto’s). In de jaren negentig begon de Needenaar met het verzamelen. “Mijn eerste verzamelstuk was een sintbeker.” Op dit moment heeft hij meer dan duizend spullen.

Als Arie op stap is dan blijft zijn oog vallen op sinterklaasartikelen. Hij struint veel rommelmarkten af om zijn verzameling aan te vullen. In de sinterklaastijd heeft Arie het erg druk. Hij krijgt dan veel bezoek in zijn museum. Waarom? Sinterklaas en zijn pieten zijn daar dan regelmatig te vinden. Zijn hobby gaat heel ver…

Tijdens ons bezoek ging de telefoon… De melodie was natuurlijk een sinterklaasliedje… ”Oh, kom er eens kijken.”

Kent u ook een Berkellander met een leuke hobby? Geef hem of haar dan op via [email protected].

Foto’s Truus Stotteler:
[nggallery id=5025]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven