Eibergse start hoedenexpositie in Huve

EIBERGEN – Een expositie die bestaat uit tekeningen en schilderijen waarbij voornamelijk de hoed of hoeden een verhaal vertellen van een land. Een verhaal in beeld over de invloed van de geschiedenis, de cultuur en de ontwikkeling. Een Zuid Amerikaans land: Peru. Vanaf 27 september tot aan 19 december te bezoeken in zalencentrum De Huve aan de Grotestaat 52 in Eibergen (tijdens kantooruren). Hoeden hebben een aantrekkingskracht, trekken de aandacht naar de persoon. Wie is hij of zij. Kan de hoed iets zeggen over de status, de cultuur of de mode. Is zij onderhevig aan de tijd, aan economische omstandigheden, aan invloeden van buitenaf? In de expositie: Van de hoed en het land, staan een aantal de hoeden van Peru centraal. De verscheidenheid, de kleuren, de symbolen zeggen iets over het land en haar inwoner. Misschien zelfs meer dan de Hollandse hoeden die in een “hoedencomplex” aan de muur hangt.

Naast de hoeden die Marianne Appels uit Eibergen getekend heeft, zijn ook andere symbolen verwerkt in enkele schilderijen. Symbolen die vooral in de kleurrijke muurschilderingen in Peru te vinden waren. Kunst van de straat, kunst aan de straat en nu kunst aan de muur. Nieuwsgierig geworden?

Van de hoed en het land: 27 september tot 19 december op bovengenoemd adres te bezoeken.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Eibergse start hoedenexpositie in Huve”

  1. Prachtig geschilderd. Hoe knap om met potloden zulke geweldig mooie gezichten en hoeden weer te geven. Mooie kleuren en een prachtige expositie.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven