Uitbreiding Olde Smederieje is begonnen

NEEDE – Na een periode van zorgvuldig overleg en het uitwerken van een goede (bouw)planning, is maandag 9 september de eerste spade in de grond gegaan voor de uitbreiding van De Olde Smederieje in Neede. Dit historische pand (gelegen aan de Borculoseweg) – waar Historische Kring Neede (HKN) zijn onderkomen heeft – wordt zodanig aangepast en vergroot, dat de werkzaamheden van de groep ‘Genealogie en Beeld’ ook hierin gevestigd kan worden. Vrijwilligers zijn nu bezig met het aanbrengen van de fundering. Daarna start de opbouw van de uitbreiding. De leden van deze werkgroep zijn nu werkzaam in een pand aan de Oudestraat (Ponds). Met de uitbreiding ontstaat er een sterk uitgangspunt voor de toekomst, want ook daar houdt de omvangrijke kring zich mee bezig. Sinds kort heeft de HKN een fotoexpo voor haar raam hangen (zie foto). De bedoeling is dat van veel opgeslagen beeldmateriaal een wisselende kijk wordt gegeven op wat er zoal wordt bewaard en bewerkt. Meer op www.historischekringneede.nl.

[nggallery id=4990]

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Uitbreiding Olde Smederieje is begonnen”

  1. medewerker werkgroep archief & Genealogie

    Hulde aan de initiatiefnemer voor de foto-expo. Het is gebleken dat men veel belangstelling heeft voor de foto’s. De foto’s zijn op maandag en dinsdag te bestellen in het archief. Info over namen van personen op de foto’s is ook welkom.

  2. drogist bergsma

    het is wel jammer dat men de coniferen aan de achterzijde v.d. oude smederij (nog steeds smidsvuurloos) heeft uitgegraven WANT daar liet ik elke dag mijn hond uit

  3. wat een kapitaalvernietiging half neede staat er verwaarloost bij en gaan ze daar een stukje bij aan bouwen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven