Uitslagen vijfde jongedierendag in Ruurlo

RUURLO – Op zaterdagmorgen 27 september hebben de kleindieren verenigingen van Neede, Borculo en Ruurlo (NPV-Neede, BPKV Borculo en Nieuw Leven Ruurlo) voor de vijfde keer gezamenlijk hun Jonge dierendag gehouden bij de familie Wassink aan de Wiersseweg in Ruurlo.

Tijdens de jonge dierendag worden de dieren die dit jaar geboren zijn door landelijk gekwalificeerde keurmeesters beoordeeld waarbij de fokker en overige belangstellenden de keurmeester vragen mogen stellen waarom hij tot zijn oordeel komt. Vooral voor beginnende fokkers is dit een prima gelegenheid om te weten te komen waar op te letten bij de dieren.

Circa dertig fokkers van de drie verenigingen stuurden gezamenlijk ruim tweehonderd dieren in. De drie Berkellandse kleindierverenigingen kijken met tevredenheid terug op een geslaagde keuring die ook volgend jaar gepland staat op de laatste zaterdagmorgen van september.

De winnaars waren bij de – Hoenders; Dick Colenbrander uit Zelhem met een Orpington – Dwerghoenders, Gerrit Laarman uit Ruurlo met een Langshankriel – Konijnen, Herman Nijenhuis uit Barchem met een Wener blauw – Sierduiven en Henk Mengerink uit Neede met een Pauwstaart.

[nggallery id=5017]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven