Nieuwe kringloop opent deuren in Ruurlo

RUURLO – Medio november opent de nieuwe Kringloopwinkel ‘Warm’ haar deuren aan de Ventersteeg 5 in Ruurlo. In het pand van de voormalige gemeentewerf op het Ruurlose industrieterrein worden herbruikbare spullen verzameld en weer verkocht. Een deel van de opbrengst gaat naar Voedselbank Oost Achterhoek. Deze organisatie deelt wekelijks voedselpakketten uit aan huishoudens, die zelf niet meer in staat zijn voor voldoende eten te zorgen. Kringloopwinkel ‘Warm’ is een initiatief van Daniëlle Lutke Willink uit Borculo. Ze kan daarbij rekenen op de steun van Rudi Vossers. Vossers is vastgoedinvesteerder en eigenaar van de gemeentewerf. Daarnaast geeft hij leiding aan Autototaal BV in Ruurlo. Vossers besloot Daniëlle te helpen bij het opzetten van een kringloopwinkel omdat hij het een mooi initiatief vindt. ”Ik was gelijk enthousiast. Het is een goede zaak dat mensen zich bekommeren om de minder bedeelden in onze samenleving. We hebben het pand op het terrein van de gemeentewerf geschikt gemaakt voor de nieuwe activiteiten. Daarnaast krijgt Daniëlle de tijd en gelegenheid om de kringloopwinkel op te bouwen omdat we het een warm hart toedragen.”

Om de kringloopwinkel te kunnen openen, zijn veel spullen nodig. Daniëlle Lutke Willink kan van alles gebruiken. ”Staat uw zolder of schuur helemaal vol en puilt uw boeken- of kledingkast helemaal uit? Kortom heeft u bruikbare spullen die u niet meer nodig heeft? Wij zijn er blij mee”, aldus de initiatiefneemster. Overbodige spullen of huisraad kunt u alvast brengen op de brengdagen op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Hierbij kunt u denken aan; meubilair, boeken, kleding, cd’s/dvd’s/lp’s, elektronica, speelgoed, servies, potten en pannen, decoratie, accessoires, huisraad en nog veel meer. Op termijn wordt er een bus aangeschaft om spullen bij mensen thuis op te halen.

Als er genoeg spullen zijn, wordt de kringloopwinkel geopend. Dat zal binnen vier weken het geval zijn, zo is de verwachting. U bent nu al van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Vindt u het leuk om mee te helpen in de kringloopwinkel en daardoor ook steun te verlenen aan de minima in de regio?

”Wij zijn ook op zoek naar vrijwilligers. Volg ons nu al op Facebook voor meer informatie.” www.facebook.com/kringloopwarm.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Nieuwe kringloop opent deuren in Ruurlo”

  1. Leuk initiatief, houdt er wel rekening mee dat je geen spullen gratis mag aanemen. Dit ziet te gemeente als afval.

    Succes.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven