Ingezonden: ”Modder op weg is gevaar”

BELTRUM – Woensdagavond 22 oktober ingezonden door familie Ottink uit Beltrum: ”Tijdens de oogsttijd van het maïs wordt van loonwerkers en boeren verlangd dat ze de wegen vrij houden van modder om gevaar te voorkomen. Doen ze dit niet (of niet goed genoeg) dan worden ze zonder pardon al op de bon geslingerd. Zelfs voor een beetje maïs wat er van de wagen valt krijgen ze al een prent voor. Sinds een maand zijn ze bezig om in het buitengebied van Beltrum (Deventerkunstweg, Huurninkallee, Startmansweg, Buitinksweg) stroomkabels aan te leggen. De weg daar kijken ze niet naar, deze ligt bezaaid met een laag modder. Zojuist (woensdagavond 22 oktober 22.15 uur) de 1e auto al uit de sloot getrokken ter hoogte van het transformator huisje aan de Huurninkallee. Borden die waarschuwen dat de weg glad is staan er niet dus de weggebruikers worden er niet voor gewaarschuwd. Hieronder staan een paar foto’s van hoe de weg er uit ziet.”

Foto’s ingezonden door Ottink:
[nggallery id=5083]

Deel dit artikel:

17 gedachten over “Ingezonden: ”Modder op weg is gevaar””

  1. nee hier valt het ook niet op dat ze aan het werk zijn? Die boeren zijn er een uurtje en ze zijn weer weg. Dan zie je toch niet dat ze daar aan het werk zijn geweest? Zeik niet.

  2. He Jelle zeikert, jij snapt het ook niet.
    het gaat hier om de veiligheid op de weg,ook zijn ze hier aan het werk.
    Dan moeten ze de weg maar af zetten,zodat en niets kapot
    gereden word.

  3. In deze periode van het jaar hebben de Boeren & loonwerkers oogkleppen op. Ik heb begrip dat de oost van het land moet. Maar denk ook eens aan mede weggebruikers. Met flink gas rijden ze voorbij fietsers, deze komen onder de modder te zitten. Uren zitten ze achter het stuur, zonder een rust pauze. Dat moet een vrachtwagenchauffeur eens doen. De snelheid van landbouw voertuigen moet naar beneden. Bovendien schoon houden/ reinigen voor dat landbouwer de openbare betreedt.

  4. Mensen het worden van die amerikaanse toestanden. Neem je eigen verantwoordeing. Modder op de weg langzaam rijden.

  5. Hallo volgens de tekst gaat het hier niet om de mais oogst maar om nieuwe stroomkabels langs de weg

  6. Hallo h23 10 en jelle wie is hier nou een zeikert jullie dus want jullie lezen niet goed het gaat hier over een vervuilde weg door kabel leggers en niet dooer boere en loonwerkers , en het gaat hier om principe waarom de een wel word bekeurd en de ander niet regels zijn regels ook voor kabel leggers en gemeenten en nuts bedrijven dus stelletje zeikers eerst leren lezen en dan commentaar.

  7. Er lopen meer wegen hier. Dan alleen de Huurinkallee! Volgens mij kan iedereen zien dat er hier langs de weg gewerkt wordt. En zo’n kabel ligt er ook niet met een dag in. Als ik zoiets tegen kom! Dan neem ik een andere afslag. Er wonen aan dit stuk weg maar 2!!!! bewoners, voor zover ik weet. Dus gewoon een andere weg nemen.dan voorkom je dit ook. De meeste weggebruikers hebbn oogkleppen op en kijken alleen maar op de telefoon en de tomtom..

    Rick, die dit dagelijks meemaakt, omdat hij deze werkzaamheden ook uitvoert.

  8. ja ja als iedereen op de weg zijn eigen verantwoording neemt gebeuren er bijna geen ongelukken meer.
    En Walter rij jij nooit eens te hard als toegestaan is.

  9. Wat zijn er ook een stelletje zeikerds op de wereld. Ze willen wel een goed werkend stroomnet in en om het huis hebben maar o wee als er toch modder op de weg ligt door de werkzaamheden die de jongens uitvoeren die in weer en wind door gaan om het zo gauw mogelijk klaar te maken zodat het zo snel mogelijk weer netjes en schoon is!! Zeik niet over het werkvolk maar geef ze maar een bak koffie in het vervolg. Ze doen ook maar hun best!!!!!

  10. Of het nu een belangrijke route is of niet, het is levensgevaarlijk voor iedereen.

    Dus wie de troep maakt moet het gewoon opruimen.

  11. Beste Ottink,

    voordat u foto’s en tekst plaatst! Plaats deze dan wel in de goede context. De foto’s geven een vertekend beeld. Dit is slechts een stuk van de 500 mrt lange geul. Tevens heeft u niet de moeite genomen om 100 mtr terug een foto te maken, daar is namelijk een kruising, ook aan de Deventerkunstweg is er een kruising. Dus dwz ze kunnen alle kanten op rijden. En hoeven niet langs de Huurinkallee, deze weg is voorzien van waarschuwingsborden met werk in uitvoering en 30kmh.
    er wonen maar twee gezinnen aan dit weg.
    de modder! Die u aangeeft dat de wegwerkers hier hebben achtergelaten! U kunt waarschijnlijk ook zien dat er aan de linkerkant van de weg wordt gewerkt! En niet aan de rechterkant, waar de rotzooi op de weg ligt. Nee meneer Ottink, dat doen de autobestuurders. Die alleen maar oog hebben voor hun mobiele telefoon en de tomtom. Deze hebben oogkleppen op en rijden alleen maar de snelste route van A naar B. En dat erbij, de Huurinkallee is niet echt een doorgaande weg toch?

  12. misschien dat ik het niet helemaal snap maar het gaat hier toch om 1 ding en dat is in dit geval toch modder op de weg wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Voorkomen kun je zoiets niet, zowel tijdens oogstwerkzaamheden of bezigheden op het land als op of naast de weg werken kan er altijd zand of iets dergelijks op de weg komen te liggen.

    Vooral met die regen van begin deze week kan ik begrijpen dat er sneller bevuiling van het wegdek is dan tijdens droog weer. het punt dat hier volgens mij gemaakt word is dat er in dit geval verschillend mee word gehandeld. loonwerkers moeten de weg vrijwel direct schoon hebben maar hier was dat blijkbaar niet nodig.

    kan mij best voorstellen dat het vooral snachts minder goed zichtbaar is dat er modder op de weg ligt dan overdag ondanks de borden die er staan. misschien had het bedrijf wie de werkzaamheden uitvoerd even een plaatselijke loonwerker kunnen bellen om de weg even schoon te laten vegen op het eind van de dag dan om het zo achter te laten.

  13. Als dat nut heeft Piet! Het verkeer raast toch door ook in de avond. En dan is alles weer besmeurd.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven