Kerstfestijn Eibergen deze week geboren!

EIBERGEN – Er werd maandagmorgen 20 oktober – tijdens een vergadering bij de Lindeboom – flink gebrainstormd door de Eibergse ondernemers… ”Hoe gaan we de nieuwe kerstmarkt in Eibergen noemen?” Kerstmarkt 2.0, kerstdorp of -sfeer Eibergen… Nee, het is kerstfestijn Eibergen geworden! Op 13 december van 15.00 tot 21.00 uur wordt dit nieuwe concept in het dorp gelanceerd. Marieke Altena: ”Dit jaar gooien we het roer volledig om. De kerstmarkt in Eibergen krijgt een complete make-over. Wat we precies gaan doen? Op vijf pleinen gaan we zorgen voor kerstspektakel. Ondernemers zorgen samen met een ‘pleincoördinator’ voor een eigen invulling. Denk aan live muziek, een proeverij of een (kerst)show.” Het festijn wordt niet alleen gevuld door winkeliers. Ook particulieren, verengingen en instellingen voor goede doelen kunnen zich aanmelden voor een plekje. Dat kan bij de VVV. ”Door deze samenwerking kunnen we een mooi evenement neerzetten”, zegt Altena.

”We willen Eibergen met dit evenement op de kaart zetten. Een beetje alla de oranjemarkt. Natuurlijk lukt dat niet meteen. Het festijn moet groeien…” Het kerstfestijn vindt onder andere plaats op de volgende pleinen en plekken: Brink, Hendrik Odinkplein, Kluiversgang, Hagen, Zwikkelaarsplein.

Het nieuwe kerstfestijn heeft ook al een slogan: ”Kom de sfeer proeven!” Patrick Hobelman: ”Daar gaan we zeker op inhaken. We gaan als Jumbo supermarkt de zintuigen van de bezoekers prikkelen.”

Het evenement staat sinds deze week in de kinderschoenen, binnenkort volgt er meer info op deze website.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Kerstfestijn Eibergen deze week geboren!”

  1. mooi heur.wol dat ze zoiets in nee ook hadden.moar maak mie betjen zorgen.de worstmaker steet nie op de foto.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven