Koor Jubilate verzorgt concert in kerk

NEEDE – Op zaterdagavond 1 november gaat het Christelijk Koor Jubilate een aantal bijzondere koorwerken uitvoeren. Centraal in dit concert staat het ‘Requiem’ van de componist Gabriël Fauré. Daarnaast worden uitgevoerd de koorwerken ‘Anthem’ van Samuel Wesley, ‘Thou knowest Lord’ van Henry Purcell en ‘Abendlied’ van Joseph Rheinberger. Kenners van koorzang weten dat deze muziek behoort tot de top van imposante koorwerken en dat is, volgens de regelmatige bezoekers prima toevertrouwd aan de Jubilate-zangers en hun vaardige en kundige dirigent Jaap Vonk die ook de algehele concert-leiding heeft.

Het koor wordt op het orgel begeleid door de organist Henk Linker.  Het 2-klaviers orgel, elk 8 stemmen met 4 stemmen in het vrije pedaal werd in 1954 gebouwd door J. de Koff en Zoon te Utrecht en heeft een prachtige klank. De vocale solisten zijn Annie Wevers, sopraan en Hans van der Werf, bariton. De Grote Kerk te Neede staat garant voor goede akoestiek, prettige zitplaatsen en een sfeervolle ambiance.

Speciaal voor dit concert is de kerk zo ingericht dat de bezoekers zicht hebben op het orgel, de organist, de solisten en het koor. Het concert begint om half acht en de kerkdeuren zijn vanaf zeven uur open. De entreeprijs bedraagt € 10,–

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven