OLT en Muziek & Kunstwijs gaan samenwerken

EIBERGEN – Openluchttheater Eibergen en Stichting Muziek & KunstWijs gaan samenwerken. De stichting stelt deskundigheid beschikbaar en kan in de toekomst gratis gebruik maken van het openluchttheater voor activiteiten. Het theater stelt haar expertise, netwerk en vrijwilligers beschikbaar.

‘’We vinden het belangrijk om kinderen naar ons theater te trekken. Om die reden zijn we in 2010 gestart met de schoolvoorstellingen om samen met de Berkellandse basisscholen het eind van het schooljaar te vieren. De insteek is dat als we de kinderen eens per jaar in ons theater hebben, het ‘hun’ theater is geworden als ze van school gaan’’, zegt Raph Schouten van het openluchttheater. Rita Rikhof van Muziek & KunstWijs vult aan: ‘’Omdat Muziek en KunstWijs de nieuwe cultuurpartner in Berkelland is ligt het voor de hand om samen op te trekken en te bouwen aan het cultuurklimaat in de gemeente.’’

De samenwerking tussen het theater en Muziek & KunstWijs krijgt komend schooljaar concreet gestalte. Voor alle groepen uit de bovenbouw wordt het project ‘Muziek van de Toekomst’ afgesloten met een ’uurtje festival’ in het openluchttheater. Voorbereidingen zijn in volle gang en in de lessen op de scholen wordt inhoudelijk naar deze afsluiting toegewerkt. Naar verwachting zullen er volgend jaar ook voor andere leeftijdsgroepen activiteiten in het theater plaatsvinden.

Om die reden stopt het openluchttheater met haar eigen schoolvoorstellingen. Er wordt wel samen gekeken naar het ontwikkelen van nieuwe activiteiten, zoals het organiseren van workshops en theater/muziek cursussen in de vakantieperiode.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven