Sfeervol ‘maan-event’ in Haarlose kerk

HAARLO – Al eeuwen hangt er een mysterieuze waas rond de maan. Haar invloed op de aarde is groot: op de zaaikalender, de waterstanden en niet in de laatste plaats op kunstenaars. In allerlei culturen doen dan ook oude anekdotes de ronde over deze fascinerende planeet.

Op 8 november, als het (bijna) volle maan is, verhaalt Christina Millet – bekend van haar Verteltheater Nasrudin – een aantal van die legenden en sprookjes in de sfeervolle PKN-kerk in Haarlo. Als een moderne minstreel wordt ze begeleid door de klassiek gitarist Gertjan Adema. In de Kluntjespot, zoals de PKN-kerk in het groene dorp tussen Borculo en Eibergen liefkozend in de volksmond wordt genoemd, krijgt het maanlicht die avond alle kans om door de hoge ramen naar binnen te schijnen. Een prachtige ambiance, kortom, om te luisteren naar eeuwenoude legenden. Het maan-thema krijgt nog meer nadruk door de presentatie van goudsmid Josien Zeelenberg-van der Weide.

Zij ontwierp en maakte in haar atelier Silver Moon in Enschede een bijzondere collectie zilveren sieraden, getooid met maanstenen. Bovendien heeft kunstenares Ida Roekevisch uit Haarlo een tentoonstelling ingericht van nieuwe, betoverende schilderijen, waarop haar fascinatie voor de maan duidelijk tot uiting komt.

Het programma van het MAAN-EVENT begint om 19.30 uur, maar bezoekers zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom. De entree bedraagt 5 euro per persoon, inclusief een drankje. Graag vooraf aanmelden via: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven