Berkellanders schitteren in ‘Urinetown’

NEEDE/EIBERGEN – Onder de leden van het Winterswijks Muziek Theater die meedoen met ‘Urinetown, de Musical’ zijn er een aantal afkomstig uit Berkelland. Sten Geerdink uit Neede speelt Bobby Goud en vervult daarmee de hoofdrol. Urinetown speelt zich af in een futuristische stad waar het gebruik van privé toiletten is afgeschaft na een periode van droogte. Sten Geerdink speelt Bobby Goud, een jonge assistent toiletbeheerder. “De mensen zijn arm en werken zich drie slag in de rondte om hun dagelijkse ‘plasgeld’ te verdienen. Een rijke minderheid verdient veel geld met deze strenge wetten. Wie buiten de legale pot plast wacht een enkele reis Urinetown. Op een gegeven moment krijgt Bobby er genoeg van en zorgt hij ervoor dat het arme volk massaal in opstand komt”, aldus Sten. Na producties als Evita, Titanic en Anatevka brengt het WMT met Urinetown een totaal andere musical dan het publiek van hen gewend is. Maaike Mensink, speelt hoofd Financiën van Pies in Harmony het bedrijf dat de openbare toiletten beheert.

”Deze musical steekt de draak met alles: milieumanagement, politiek, politie en zelfs het musicalgenre zelf. Op Broadway en ook in de Nederlandse theaters – met Jamai Loman in de hoofdrol – was de musical een groot succes. Deze musical is misschien minder bekend bij het grote publiek, maar hij is zeer zeker de moeite waard. Een gezellige avond uit, waarbij een flink beroep wordt gedaan op de lachspieren”, aldus Maaike.

Het WMT is een amateurgezelschap, maar kwaliteit staat bij hen voorop. Lynn Mulder is een van de vele armen in de musical. Lynn vertelt: “We werken met een vast team: Jasper Korving is regisseur, Gerben Kruiselbrink is muzikaal leider en Marianne Veldkamp-Vieberink verzorgt de choreografie. Ook is er veel aandacht voor kleding en decor. Afgelopen januari kregen we in het DeLamar Theater in Amsterdam de Amateur Musical Award voor beste decor.”

Kaartverkoop ‘Urinetown, de musical’ is een verhaal vol liefde, hoop en bedrog. Hilarische scenes vol klaterende humor, verrassende liefdes en swingende muziek. Urinetown is van 20 t/m 23 november te zien in Theater de Storm. Kaartverkoop via www.theaterdestorm.nl of (0543) 519 285.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven