Hof van Eckberge beste samen speelplek

EIBERGEN – Hof van Eckberge in Eibergen beste samen speelplek van Nederland Spelen is voor de ontwikkeling van ieder kind van groot belang. Zowel voor kinderen zonder als mét handicap. Maar hoe kunnen we alle speelplekken in Nederland toegankelijk maken? Dat was afgelopen maandag de belangrijkste vraag die centraal stond tijdens de eerste editie van het congres “De NSGK Speeltuinbende komt eraan!” Tijdens het congres gingen experts en ondernemers samen in discussie over de uitdagingen die met toegankelijke speelplekken gepaard gaan. Wat zijn de effecten op bezoekersaantallen en inkomsten? Hoe zit het met maatschappelijk verantwoord ondernemen en wat betekent dit voor de medewerkers? Moet alles op z´n kop gezet worden? Of kunnen we met enkele praktische adviezen ter verbetering voor meer toegankelijkheid aan de slag? Aan het einde van de middag maakte de NSGK Speeltuinbende de winnaar bekend van de Pleasureworld NSGK Speeltuinbende Award voor “beste samen speelplek”.

Belevingspark met mini ZOO ‘Hof van Eckberge’ uit Eibergen werd uitgeroepen tot winnaar. Volgens de jury heeft Hof van Eckberge met enorm veel passie een prachtige Samenspeelplek weten te realiseren en is zij een voorbeeld voor velen. Naast de bijzondere titel won de speeltuin een cheque t.w.v. 500 euro.

Eigenaren en bedenkers van Hof van Eckberge Maarten Reimes en Carine Grijsen waren totaal verrast door de nominatie én de uiteindelijke eerste prijs: ‘Dit is wel echt een kroon op ons werk. Met het bedenken van het concept van ons belevingspark hebben we ons inderdaad bij alles heel bewust afgevraagd: kan iemand met een beperking hier ook aan meedoen? En we hebben ons daarnaast ook de vraag gesteld: welke specifieke spel- en belevingselementen kunnen we toevoegen zodat ook deze gasten optimaal kunnen genieten van onze accommodatie? Bijzonder is het dat we teruglezen in het juryrapport dat zoals wij het bedoeld hebben, het ook wordt ervaren door de Speeltuinbende’.

Het juryrapport meldt het volgende: Hof van Eckberge heeft bij de ontwikkeling van de locatie overal de vraag gesteld: kan iedereen hieraan deelnemen / gebruik van maken? Bij het lasergamen, de bowling, het koken én de snoezelruimte. Bij alle speelaanleidingen en activiteiten is meespelen op verschillende manieren en niveaus mogelijk. Verder is de luxe en schone uitstraling heel fijn. Echt een dagje uit. Met alle dimensies van toegankelijkheid is echt rekening gehouden. De speelwaarde en mogelijkheid tot vanzelfsprekend samenspelen zijn hoog bij deze plek. Hier kan iedereen spelen en is het voor ouders en grootouders ook goed toeven. Het gevarieerde aanbod biedt voor iedere leeftijd en interesse wat wils.

Hof van Eckberge maakt het mogelijk dat ook kinderen met een rolstoel kunnen lasergamen en bowlen en dat iedereen kan snoezelen. Inspiratie voor indoorspeelplekken. Het personeel is heel gastvrij en gericht op comfort en beleving van gasten. Hof van Eckberge biedt een totaalpakket, zowel binnen als buiten spelen zijn mogelijk, de diversiteit aan attracties maakt het mogelijk dat vrijwel iedereen hier aan zijn trekken komt, ongeacht beperking of leeftijd.

Een superplek waar je bij goed en slecht weer met en zonder handicap een superleuke dag kunt beleven. NSGK feliciteert Hof van Eckberge met haar mooie titel “beste samen speelplek”!

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Hof van Eckberge beste samen speelplek”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven