Metamorfose wijk de Berg gaat verder

NEEDE – Op dinsdag 18 november is er weer een nieuwe stap gezet in de vernieuwing van de Berg in Neede. Stefanie Temmink, toekomstig bewoner van de Rutgerinkdijk en wethouder Patricia Hoytink gaven het officiële startsein voor de tweede fase van het project. Zij plaatsten samen ‘de eerste steen’, een prefab wand van het toekomstige huis van Stafanie.

Aan de Mr. A.F. de Savornin Lohmanstraat en Rutgerinkdijk bouwt ProWonen 26 nieuwe woningen. Projectleider Bart Ruiterkamp van ProWonen: “Het is een nieuwe fase in een prachtig project. Samen met wijkbewoners, gemeente en aannemers hebben we al zoveel in de Berg voor elkaar gekregen. Met deze 26 nieuwe gezinswoningen wordt de wijk nog mooier.” Deze werkzaamheden en het laatste nieuws is te volgen via de Facebookpagina ‘Neede Bergopwaarts’. Hier zijn ook beelden te vinden van de webcams die de gemeente Berkelland aan de Rutgerinkdijk en de Sav. Lohmanstraat heeft geplaatst.

De dr. Ariëns Daltonschool is een van de buren van deze nieuwbouw en partner in het Wijkplan. Zo zijn leraren en leerlingen actief in de Wijkmoestuin. Al eerder gaf ProWonen gastlessen op school en werd er gekeken op locatie tijdens archeologische onderzoeken of sloop. Binnenkort staat ook een bezoek aan de nieuwbouw gepland.

Het schoolplein is opgeknapt mede door een bijdrage van ProWonen en de gemeente Berkelland. Het bouwhek naast de school is sinds dinsdagochtend opgefleurd door kleine kunstwerkjes van de schoolkinderen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Metamorfose wijk de Berg gaat verder”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven