Onderscheiding voor Dick Wentink (72)

EIBERGEN – Burgemeester Joost van Oostrum reikte op woensdag 19 november aan Dick Wentink (72 jaar) uit Eibergen de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van de Beheerseenheid Twenthekanalen en Sportvisserij Oost Nederland bij het Wapen van Beckum aan de Beckumerkerkweg 20 in Beckum. De heer Wentink is sinds 1981 bijzonder actief voor de sportvisserij.

Zo was hij van 1981 tot 2008 voorzitter van de Hengelsportvereniging De Brasem in Lochem en is hij sinds 1981 actief voor de vereniging Beheerseenheid Twenthekanalen. Van 1981 tot 1987 lid van verschillende commissies, van 1987 tot 2003 voorzitter, van 2001 tot 2003 tijdelijk penningmeester vanwege het overlijden van de penningmeester en sinds 2003 penningmeester. De vereniging Beheerseenheid Twentekanalen is een samenwerkingsverband van sportvisserij-organisaties. De vereniging heeft onder andere als doel het bevorderen van de hengelsport als sportieve recreatie, verdedigen van de belangen van de sport, beschermen, onderhouden en verbeteren/bevorderen van de visstand, kwaliteit van het viswater. Per 1 januari 2015 zal de Beheerseenheid Twente samengaan met Sportvisserij Oost Nederland. De heer Wentink stopt dan met zijn bestuurswerk.

Overigens was de decorandus van 1978 tot 1985 actief als trainer, coach, leider en scheidsrechter van de jeugdafdeling van de Voetbalvereniging Sportclub Lochem. De inzet van de heer Wentink sinds 1978 voor de samenleving beantwoordt aan het criterium uit het Ordereglement: “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.

Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van zijn activiteiten ontvangt de heer Wentink hiervoor de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven