Berkellanders en hun hobby: Hans Beerten

Door Truus Stotteler: Hans Beerten heeft een grote hobby en dat is muziek, als 6-jarige speelde hij al,  onder andere vele jaren bij volharding in Borculo. Toen hij ongeveer 38 jaar was ontdekte hij de doedelzak en samen met broer Benno gingen ze daarmee aan het oefenen. Na een optreden in de buitenlucht was het hek van de dam. Ze treden nu op met vele andere muzikanten in grote hallen in Duitsland met de Music Show Scotland.

Afgelopen jaar hebben ze ook opgetreden in Ahoy in Rotterdam en dit gaat volgend jaar maart 2015 ook weer gebeuren. Ook zijn ze gevraagd om op te treden in Zwitserland in de stad Zurich, weer een mijlpaal! Alles hebben ze in eigen beheer, kleding verzorgen, video opname, dvd opnemen, etc etc…

Elke woensdagavond oefenen ze in de prachtige zaal bij Beerten. Ook als ze op stap gaan gaat de eigen keuken mee, koelkasten, steamers, fornuis en een aantal koks zodat de muzikanten goed verzorgd worden. Tien vrachtwagens gaan er vooruit met een opbouw ploeg om alles op te bouwen, en als de muzikanten komen staat alles klaar voor een groots optreden.

Hans laat me vol trots alles zien. Ik kom ogen te kort wat ik allemaal zie.  De mooie oefenruimte, keuken, kostuums, de bus waar de opbouwploeg mee rijd en de vele vrachtwagens, wat een organisatie! Hans en Benno, de vrouwen en kinderen hebben er een fulltime baan aan om alles te regelen. Heel hard werken is het, maar fantastisch dat je van je hobby zoiets groots kan maken. Super!

[nggallery id=5192]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven