Leerlingen in actie voor hulpbehoevenden

EIBERGEN – In de kersttijd zetten veel mensen zich in om hulpbehoevenden op een of andere manier te helpen. Zo ook de leerlingen van de Prins Bernhardstraat in Eibergen, een locatie van Het Assink lyceum. Deze vmbo-bovenbouwleerlingen hebben allerlei acties georganiseerd om hulpbehoevenden in hun directe omgeving via de Voedselbank te verblijden met hun bijdragen. Het geheel is afgesloten met een feestavond op donderdag 18 december, waarvan de opbrengst uit entreegelden eveneens ten goede komt aan de Voedselbank. De leerlingen hebben de acties zelf bedacht en uitgevoerd – in samenspraak met de mentoren. De afgelopen weken hebben zij onder andere koekjes gebakken, broodjes ‘knak’ verkocht en voor ouderavonden voor de docenten die daarvoor moesten ‘overblijven’ gekookt. Ook hebben ze aan de Voedselbank houdbaar voedsel, spelletjes en knuffels gedoneerd. De leerlingen hebben zich vol overgave ingezet voor deze kerstactie. Ze waren extra gemotiveerd omdat ze hulpbehoevenden in hun eigen omgeving konden helpen.

Daar komt bij dat zij er zelf veel van hebben geleerd: organiseren, overleggen, enz. Deze activiteiten werden deels in de lessen en deels daarbuiten uitgevoerd. Zo hebben de ‘zorg en welzijn’ leerlingen gekookt voor de docenten. De docenten blijven altijd ‘over’ als zij een ouderavond hebben. De leerlingen hebben hier gebruik van gemaakt en een creatief en heerlijk menu op tafel gezet.  Ook hebben de leerlingen tijdens de kooklessen 222 cupcakes gebakken en versierd voor de verkoop. Met het opgebrachte geld van beide activiteiten zijn diverse persoonlijke verzorgingsproducten gekocht, zoals tandpasta, shampoo en douchegel.

Naast deze producten hebben de leerlingen ruim 500 boeken en tijdschriften ingezameld, waaronder kinderboeken en stripboeken. Het geheel is in de laatste week voor de kerstvakantie feestelijk verpakt en zal met ‘zorg’ als kerstcadeautje bij de voedselbank worden aangeboden om het ‘welzijn’ van de medemens in deze donkere dagen op te lichten.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven