AOC-Oost in Borculo aan de ‘schermles’

BORCULO – Het AOC-Oost te Borculo heeft op vrijdag 23 januari schermles gekregen van schermdocent George Dérop van schermvereniging Déropement uit Zutphen. Het AOC-Oost te Borculo werkt samen met de Sport Federatie Berkelland, welke door het schooljaar heen bijzondere gymlessen organiseert voor het AOC. Over de dag verspreid kregen verschillende 1e, 2e en 3e jaars leerlingen van het AOC les in de basistechnieken van het schermen op de sabel. De les startte met een stukje geschiedenis. “Het schermen deden de Egyptenaren al jaren voor christus, want er zijn tekeningen over gevonden”, vertelde George.

Daarna werd er aan het voetenwerk gewerkt met een tikspel zonder een sabel in de hand. Het voetenwerk is heel belangrijk bij het schermen, omdat je maar 2 seconden de  tijd hebt om aan te vallen. Toen het schermvest,  -handschoen en –masker aangetrokken en opgezet waren was het tijd om de sabel ter hand te nemen. Men kon punten scoren door de tegenstander binnen 2 seconden op de helm of het vest te raken.

Door slim te verdediging kon de tegenstander de aanval overnemen, waarbij leerlingen met een hoge de reactiesnelheid in het voordeel waren. Kortom het was een erg bijzondere gymles, waar de leerlingen zichtbaar door geboeid waren.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven