Wijkagent wil WhatsApp buurtwacht starten

EIBERGEN – Wijkagent Hergert Menkhorst wil in Eibergen een WhatsApp buurtwacht oprichten. Via deze App kunnen burgers onderling snel verdachte zaken uitwisselen en de politie op de hoogte houden (en anders om). Op deze manier kan de veiligheid in Eibergse buurten vergroot worden. Deze vorm van buurtpreventie groeit in de omgeving. In Winterswijk hebben diverse buurten al zo’n App aangemaakt. Menkhorst zal op donderdag 19 februari vanaf 20.00 uur – tijdens een bijeenkomst over woninginbraken in het gemeentehuis in Borculo –  uitleg geven over het project SAAR: signaleer, alarmeer, app en reageer.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Wijkagent wil WhatsApp buurtwacht starten”

  1. Inbreker uit die buurt

    Kan ik me dan als “inbreker henkie” ook aanmelden onder een nep adresje… kan ik mooi zien of die buurt me al in de gaten heeft 😉

  2. goed initiatief, het gaat immers om ieders veiligheid en zo komen burgen en politie weer wat dichter bij elkaar.

  3. geen verkeerd idee alleen hebben wij een buurt met ouderen dus succes met het geven van een cursus whatsapp

  4. Beste Hergert,

    Goed initiatief. In de buurtschappen van Aalten zijn drie bijeenkomsten geweest. Samen met de gemeente, politie Aalten, initiatiefnemer van de buurtapp, van Lochem ijzerhandel, Lankhof beveiliging en wij OWM Achterhoek verzekeringen zijn er informatieve bijeenkomsten geweest. Op deze avonden heb ik, namens de verzekeraar, een presentatie gegeven met voorbeelden uit de praktijk en situaties besproken wanneer iets nu wel en wanneer niet verzekerd is. Conclusie aan het eind van de avond was, dat we allemaal samen iets moeten doen om de diefstallen te stoppen. De buurtapp is een mooi signaleringsmiddel. Al was het alleen al preventief.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven