Sloop en restauratie Zwartschool start

BORCULO – Dinsdag 17 februari, wordt gestart met de werkzaamheden aan de voormalige A.H. Zwartschool aan de Ruurloseweg in Borculo. In dit gemeentelijk monument komt de nieuwe fysiotherapiepraktijk van Paramedisch centrum ‘De Componist’. Er wordt begonnen met het verwijderen van het groen, waarna vervolgens de sloper doorgaat met de sloop volgens de gedane sloopmelding.

De sloop van het gedeelte van de Zwartschool vindt nu plaats, omdat er in de periode van half maart tot juli vanwege het broedseizoen niet gesloopt wordt. Het gedeelte dat bestaat uit twee bouwlagen wordt gesloopt. Van het gedeelte dat uit één bouwlaag bestaat en dat straks wordt verbouwd en gerestaureerd, worden de dakpannen verwijderd. Het dak wordt dan tijdelijk afgedekt tot het moment dat met de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden wordt begonnen. De verwachting is in het voorjaar van 2015.

Deze week wordt het object ook door de gemeente notarieel overgedragen aan de nieuwe eigenaren, de gebroeders Homan van bouwbedrijf Homan uit Enter. Zoals bekend is enige weken geleden de provinciale subsidie uit het Impulsplan toegekend. Er wordt daarmee aan alle voorwaarden voldaan voor start van de werkzaamheden. De buurt is geïnformeerd dat de sloop begin 2015 plaatsvindt.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Sloop en restauratie Zwartschool start”

  1. Weer een stukje nostalgie verloren.Mooie tijd gehad daar.
    Meneer van de Sluis,Hieke Harkink en niet te vergeten meneer
    Montero.Geweldig.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven