Sportinstuiven Ruurlo/Borculo geslaagd

RUURLO – Op donderdag 26 februari ’15 organiseerde de Sport Federatie Berkelland(SFB) in samenwerking met verschillende sportverenigingen de 60+ Sport- en beweeginstuiven in Borculo in de ochtend en Ruurlo in de middag. In Borculo in sportaccommodatie ’t Timpke deden dertig 60 plussers mee en in Ruurlo in Sporthal ’t Rikkenhage vierenveertig en daar was de SFB zeer tevreden mee. De ochtend en middag bestonden uit een fittest, een individueel beweegadvies en het proeven aan het sportaanbod voor de 60 plussers. De instuiven begonnen met een korte (medische) vragenlijst op basis waarvan werd beoordeeld of deelnemers alle onderdelen van de test mocht doen. Bij twijfel werden ze geconsulteerd door de aanwezige sportarts Wolter Kluivers.

Zo’n 20 studenten Sport en Bewegen van het Graafschap College met als keuzevak senioren werden ingezet als testleider. De gehanteerde fittest is ontwikkeld door de RuG en bestaat uit 7 onderdelen. Aan het van de test werd de score individueel doorgenomen met de deelnemers en werd gezamenlijk een passend sport/beweegadvies vastgesteld. De deelnemende ouderen kon het advies gelijk in praktijk brengen want direct na de fittest stonden de verenigingen klaar om hun 60+ aanbod te promoten.

In Borculo werd het verenigingsaanbod verzorgd door: volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini, gymnastiek- en jazzdansvereniging Borchlo, badmintonclub Babo met dynamic tennis en badminton en ABTC de Wildbaan met tennis. In Ruurlo deden mee: tennisvereniging Ruurlo, badmintonclub Ruurlo, de Ruurlose Gymnastiek Vereniging, dynamic Tennis, handboogschietvereniging de Gouden Treffer en van de ANBO de koersbalgroep en de gymgroep.

Uit gesprekken met verenigingen en deelnemers bleek dat iedereen erg tevreden was en dat we het wat hen betreft vaker mogen organiseren. Enkele ouderen hebben op deze manier al een passende sportmatch gevonden. De foto’s van de sportinstuif staan op www.sportfederatieberkelland.nl .

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven