Band The Marshalls koestert paastraditie

EIBERGEN – Er mag dan sprake zijn van een nieuwe uitbater en een nieuwe naam voor het café: tradities zijn er om te koesteren. En dús treedt de Haaksbergse classicrockformatie The Marshalls tijdens de paasdagen gewoon weer op in de Ierse pub Home. Al is er een kleine wijziging: Paasrock wordt nu gehouden op zaterdag 4 april. De formatie The Marshalls is sinds jaar en dag vaste gast tijdens Paasrock. Een evenement bedacht door de eigenaar van café De Stier, zoals de kroeg aan de Kerkstraat in het centrum van Eibergen heet. ,,Voorgaande jaren werd Paasrock altijd op Eerste Paasdag gehouden, na afloop van het paasvuur”, zegt uitbater Mesut Mis. ,,We hebben er echter bewust voor gekozen om dit evenement nu de dag voor Pasen te houden.”

Mesut Mis is sinds enkele maanden eigenaar van de Ierse pub Home. Onder zijn bezielende leiding onderging het interieur een kleine metamorfose. En met als uitgangspunt om evenementen voor een brede doelgroep op touw te zetten. Zo besloot Mesut Mis om verder te gaan met de jazzconcerten die er regelmatig worden gehouden. Daarmee had De Stier onder jazzliefhebbers niet alle in in deze regio, maar eigenlijk door het hele land furore gemaakt. ,,En ook Paasrock vind ik zo’n traditie die niet verloren mag gaan.”

De formatie The Marshalls is geformeerd rond zanger Gerard te Rietmole uit Rietmolen en heeft louter klassieke rock op het repertoire. Nummers uit de zeventiger jaren van onder meer Status Quo, Deep Purple en Led Zeppelin. ,,Maar ook maken we uitstapjes naar de jaren tachtig en negentig met Lenny Kravitz, Metallica en Van Halen”, vertelt Ronald Roerink, de nieuwe drummer van The Marshalls en afkomstig uit Neede. Volgens hem staat Paasrock dit jaar deels in het teken van het rockicoon AC/DC.

,,Gitarist Angus Young mag dan in Aalten wonen, de band komt slechts zelden live in actie in Nederland. Nu spelen ze begin mei in het Gelredome in Arnhem. Alleen gaat het om een eenmalig optreden dat binnen de kortste keren was uitverkocht. Veel fans van deze band vissen dan ook achter het net. Vandaar dat we tijdens Paasrock wat extra nummers van AC/DC gaan spelen. En ook natuurlijk gewoon omdat de stem van onze zanger Gerard zo griezelig veel lijkt op die van de veel te vroeg overleden AC/DC-zanger Bon Scott.” Paasrock begint om 20.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven