Discussies over ongevallen Stokkersweg

EIBERGEN – Als nieuwssite worden we er een beetje flauw van… Alweer berichten over een ongeval op de kruising Stokkersweg met de Borculoseweg in Eibergen. Donderdagmiddag 26 maart (17.00 uur) en vanmorgen (09.00 uur) was het opnieuw raak op de ‘ongelukskruising’. De brandweer van Eibergen moest bij laatst genoemde zelfs uitrukken. Jordy Waalderbos op onze Facebookpagina: ”Heb zojuist eerste hulp verleend aan het slachtoffer. Ze heeft niks ernstigs maar is flink geschrokken. De brandweer was er alleen uit voorzorg omdat het slachtoffer last had van haar nek. Ze is met behulp van mij en het ambulance personeel uitgestapt en maakt het na omstandigheden goed.” We hebben het nieuws gisteren en vandaag op onze Facebookpagina geplaatst en de reacties zijn niet mals… Ze hebben het over maïs, alweer, stopborden, rotonde, uitkijken en wijzen met vingers naar gemeente… Zie onze pagina! Zoek voor de gein ook eens naar de trefwoorden, ongeval, Stokkersweg, Borculoseweg, Eibergen in onze zoekbalk op de site… Je weet niet wat je ziet! Nou, we gaan weer over tot de orde van de dag. Vanmiddag weer een ongeval?

Deel dit artikel:

20 gedachten over “Discussies over ongevallen Stokkersweg”

  1. Wat een gelul over die kruising.
    Er staat een STOP bord.
    STOP dan ook.
    Gemeente is hier niet verantwoordelijk voor, alleen degene die geen voorrang verleend is de schuldige want die heeft niet uit zijn doppen gekeken.
    Kom elke dag over die kruising, zie regelmatig van die verkeershufters die niet stoppen. Bord staat er niet voor niets!
    Iedereen weet intussen dat er veel ongelukken gebeuren op die kruising doordat sommige bestuurders niet opletten.
    Als je het weet hou er dan rekening mee.

  2. maak er een rotonde of van die lekkere hoge drempels, want die zijn er overal in Eibergen. Gaat daar je auto wel stuk aan.

  3. Als nieuwssite worden we er een beetje flauw van…

    dan schrijf je toch niet meer , staat al in tubantia en achterhoeksnieuws vermeld

    zoek eens op treffer “deventerkunstweg”

  4. ” We worden er een beetje flauw van”, “Zoek voor de gein…”

    Hoe bot kun je zijn ! Tot het jezelf overkomt.

    Ik wens alle betrokkenen veel sterkte.

    Ervaringsdeskundige Ans

  5. Hierover kan men een eeuwige discussie blijven voeren.
    Het blijft gewoon een kwestie van STOPPEN en goed uitkijken. Die STOP-borden staan er niet voor niets!!
    Ik fiets hier dagelijks op deze kruising de route Eibergen – Borculo v.v. en ik zie vaak dat auto’s zo over de kruising rijden zonder ook maar iets gas te minderen. Het aantal bijna-ongelukken die ik gezien heb hier zijn er vele, en alleen, omdat ze niet stoppen.
    En de burgemeester kan hier echt niets aan veranderen, het is een weg die onder het beheer van de Provincie Gelderland valt.
    Een goed (ongelukvrij) weekend allemaal.

  6. De mensen gaan zelf over veiligheid. Volgens mij heeft de burgemeester daar nog nooit een ongeluk veroorzaakt.

  7. Een nieuwssite die er flauw van wordt om nieuws te brengen!! Dat is raar. Je brengt nieuws of je brengt geen nieuws. Hoe vaak je nieuws brengt valt of staat met dingen die gebeuren.
    Een discussie of iets gevaarlijk is of niet is goed, echter heb ik nog nooit zo’n duidelijke kruising gezien als deze. Het probleem is volgens mij dat mensen niet doen wat ze moeten doen. En dat is stoppen voor het stopbord. Dat gebeurt bijna nooit. Inderdaad met een rotonde oid kun je het probleem een stuk minder maken. Neemt niet weg dat het begint met de onoplettende automobilist. die de regels niet naleeft. Dus als iedereen eens belooft om goed op te letten bij deze kruising zal het aantal ongevallen ook afnemen, en de gemeente Berkelland niet op extra kosten gejaagd gaan worden.

  8. Maakt niet uit, dat stopbord is ook niet voor niets geplaatst, maar je moet voor de gein eens een dag(deel) bij gaan houden hoeveel er zó (hard!) overheen gaan!
    € 230,-!!!

  9. Als de redactie “flauw” begint te worden van dit soort berichten wat kan ik daar als lezer dan mee ?. Wanneer deze berichten / reacties de besluiten van gemeente, provincie en ??? niet veranderen moet de redactie dan niet op zoek naar een andere opzet van de site. Het is en blijft (hoop ik) wel een nieuwssite !.

  10. Mensen moeten gewoon stoppen bij het stopbord en fatsoenlijk kijken, iedereen heeft alleen maar haast…

  11. zolang mensen nog steeds NIET stoppen voor een stopbord heeft het ook geen zin om de gemeente of wie en wat dan ook op de schuld te geven.

  12. Joost van Oostrum is uiteindelijk eindverantwoordelijk voor alles binnen onze gemeente, maar hij weet ook dat deze kruising straks bij de aanleg van de nieuwe rondweg verdwijnt. Dus de gemeente Berkelland gaat niet nog voor een relatief korte periode voor de zoveelste keer (!) tienduizenden euro’s stoppen (lees: ons belastinggeld) in een wijziging van deze kruising. Dat is al een keer of drie gebeurd en er zijn diverse maatregelen genomen. Mede daardoor rijden de meeste automobilisten daar nu niet meer zo hard en alles is heel erg overzichtelijk. Dat er dan toch nog zo veel ongelukken gebeuren is bijna onbegrijpelijk. Klaarblijkelijk schat men de snelheid van de over de Borculoseweg rijdende auto’s vaak verkeerd in, maar het blijft me keer op keer verbazen.

  13. Jeroen,
    Volgens mij is het van de provincie en heeft de gemeente er in principe niets over te zeggen.

  14. Nou ik stopte laatst netjes,maar diegene achter mij had daar geen zin in en haalde mij in OP het kruispunt. Een stikke drempel zal goed helpen, ook maar meteen een drempel maken aan het eind van de stokkersweg richting Neede,want daar knallen ze ook zo de 80 weg op terwijl er verkeer aan komt en dus gevaar veroorzaken. Net zo als de kruising bij te Witzand, ik kom zo vaak Eibergen uit richting groenlo dus dan rijd je 80 maar dan trekken ze hem er ook er zo voor en moet je vol in de ankers want die slaaptabletten accelereren ook niet.

  15. so dom en goa moar an

    ach dra ligt daar het nieuwe karrespoor N-18 dus dan wordt die ‘dodemanskruising’ een dode weg

  16. plaats dan slagbomen misschien dat deze wel helpen
    komt er een auto aan dan auto matisch die boom om hoog laten gaan. AUTO weg slagboom dicht en dan niet van die korte dingen maar slagbomen die de hele weg afsluiten. anders crossen ze er toch maar langs heen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven