Zonnebloem verrast Eibergse vrijwilligers

EIBERGEN – Dinsdag 17 maart werden twee vrijwilligsters van de Zonnebloem gehuldigd voor hun werk en inzet voor de plaatselijk Zonnebloem. ’s Middags kreeg Annelies Meijer thuis bezoek van de voorzitter Arthur Bargerbos en secretaris Gerda Olthof van de afdeling Eibergen om haar te huldigen. Uit handen van de voorzitter kreeg zij de zilveren insigne opgespeld en Gerda Olthof overhandigde haar de oorkonde met een prachtig boeket, namens het regionale bestuur Oost Achterhoek. Annelies heeft zich 10 jaar geleden opgegeven als vrijwilligster, omdat ze het gezellig vond om met mensen te klessebessen en ze nog veel te jong was om thuis achter de geraniums te gaan zitten. Ze is in diverse commissies binnen de Zonnebloem actief geweest. En nog steeds draagt zij haar steentje bij als er een beroep op haar gedaan wordt bij allerlei nevenactiviteiten. Voorlopig denkt ze er nog niet aan om te stoppen.

’s Avonds tijdens de jaarvergadering in de Whemerhof kreeg ook Marja Spekschoor de zilveren speld, met het nieuwe Zonnebloem logo uitgereikt. Dit uit handen van de voorzitter Vincent Elferink van de Zonnebloem, regio Oost Achterhoek. De regio voorzitter sprak lovende woorden uit over Marja en prees haar inzet en betrokkenheid bij het bezoekwerk van haar gasten. Samen met de felicitaties kreeg de eveneens 10-jarige jubilaris uit handen van de regio secretaris Theo Ament, bijbehorende officiële oorkonde.

Natuurlijk het bloemetje ontbrak niet bij deze feestelijke gebeurtenis. Daarna kreeg het plaatselijke bestuur en en alle aanwezige vrijwilligers de gelegenheid Marja van harte te feliciteren. De Zonnebloem hoopt dat beide dames nog lange tijd actief zullen blijven binnen de organisatie, want het aantal gasten is nog steeds stijgende. Dat houdt in dat voor het Zonnebloem bezoekwerk op dit moment zelfs een wachtlijst is ontstaan.

Helaas ‘schitterend door afwezigheid’ was er nog een vrijwilligster, die jubileerde, namelijk Jenny Lenderink. Zij heeft de afgelopen 10 jaar, een zeer actieve rol gespeeld binnen de plaatselijke en regionale afdeling van De Zonnebloem. Naast haar bezoekwerk als vrijwilligster bekleedde Jenny de laatste jaren de functie als secretaris in het regionale bestuur. Ze heeft onlangs officieel afscheid genomen van De Zonnebloem om na een periode van rustig aan doen, misschien voor een nieuwe uitdaging te gaan.

Reden voor haar om niet officieel gehuldigd te willen worden. Toch is een woord van dank voor haar enthousiasme, energie en de empathie, waarmee ze zich jarenlang heeft ingezet voor de Zonnebloem zeker op zijn plaats.

Belangstellende voor het werk als vrijwillig(st) er kunnen contact opnemen met het secretariaat Gerda Olthof, tel.: 0545 – 47 14 78   of per mail [email protected].

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Zonnebloem verrast Eibergse vrijwilligers”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven