Burgemeester in gesprek met imkers

RUURLO – De bijenhoudersvereniging “Steunt Elkaar” uit  Ruurlo en de bijenhoudersvereniging “Berkelland” hebben de burgemeester van Berkelland uitgenodigd om op donderdag 16 april de bijenstal aan de Haarweg in Ruurlo te bezoeken. Onze burgemeester laat zich graag op de hoogte stellen van wat er in de gemeente gebeurt en gaf derhalve gehoor aan deze uitnodiging. Na een hartelijk welkom vertelde Frans Helmink over het wel en wee van beide verenigingen.

De burgemeester, nadat hij zich in een imkerpak had gestoken, kreeg de gelegenheid om uitgebreid in de bijenstal te kijken, waarbij Herman Halfman uitgebreid vertelde over het leven in een bijenvolk. Enkele ramen werden uit de kast gehaald, zodat de burgemeester de koningin van de werksters en de darren kon onderscheiden.

Uit de vragen van de heer van Oostrum bleek dat hij goed op de hoogte was van het bijenleven. Bij het proeven van de honing kreeg de Reurlse honing zijn voorkeur. Aan de orde kwam natuurlijk ook de biodiversiteit binnen Nederland en met name in Berkelland. Eén van de oorzaken van de bijensterfte is het gebrek aan biodiversiteit. Te weinig wordt stilgestaan bij het belang van bestuiving van bloemen door bijen en andere insecten voor de voedselketen, met name groente en fruit. De heer van Oostrum, afgestudeerd als bioloog, onderkent het belang van het houden van bijen.

Hij gaf aan met zijn ambtenaren te willen overleggen of de imkerverenigingen werkelijk kunnen deelnemen aan het overleg bij groenvoorziening en bermbeheer in samenwerking met de VAN, het IVN en de Vogelwerkgroep.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven