4500e ‘Burgernetter’ in de bloemetjes

BORCULO – Op 28 mei zet burgemeester Joost van Oostrum de 4500e ‘Burgernetter’ in het zonnetje. In maart startte in Berkelland de campagne om meer inwoners zich te laten aansluiten bij Burgernet. Het streven was 10% deelname. Met de 4500e deelnemer is deze doelstelling gehaald.

Op alle adressen in de gemeente Berkelland werd sinds eind maart een brief bezorgd van burgemeester Joost van Oostrum. Hij maakt al jaren gebruik van Burgernet en is daar zo enthousiast over, dat hij in de brief deelname van harte aanbeveelt. “Als inwoners hebben we elkaar nodig om Burgernet ook in de gemeente Berkelland tot een succes te maken. En het is niet te hopen, maar misschien komt er een dag dat u blij bent dat Burgernet ú kan helpen met het opsporen van een inbreker of een weggelopen kind.” schreef hij bij die gelegenheid. Doelstelling van de campagne was een bereik van 4500 deelnemers. Bij de aanvang stond de teller op 1800. Het aantal deelnemers aan Burgernet in Berkelland is dus meer dan verdubbeld.

Voorheen maakte de politieregio Noord- en Oost-Gelderland gebruik van deze dienst onder de naam SMS-Alert. Daarbij werden alleen sms-berichten verstuurd. Met Burgernet kunnen naast sms-berichten nu ook gesproken berichten naar mobiele en vaste telefoon worden verzonden. Zodra er bij de meldkamer van de politie een melding binnenkomt van bijvoorbeeld een vermist kind, een diefstal of een inbraak, wordt een Burgernetactie gestart. Als deelnemer krijgt u, wanneer u woont of werkt in het betreffende postcodegebied, een sms of een ingesproken bericht op uw vaste of mobiele telefoon.

Als u naar aanleiding hiervan iets ziet, kunt u dat doorgeven via een speciaal telefoonnummer. Als de actie afgelopen is, ontvangt iedereen een bericht over de afloop. Het aantal Burgernetacties varieert per postcodegebied van enkele keren per maand tot eens in de paar maanden.

Aanmelden kan via www.burgernet.nl en kan door meerdere personen per huishouden in de leeftijd vanaf 16 jaar en ouder. Belangrijk voor u zelf, maar u helpt er ook anderen mee.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven