Ebeling verdwijnt na 82 jaar uit Eibergen

EIBERGEN – Hele generaties zijn ermee opgegroeid, Ebeling mannenmode in Eibergen… Maar daar komt een einde aan. De bekende kledingzaak verdwijnt na 82 jaar uit Eibergen. De zaak verhuist binnenkort naar Hengelo (OV). ”Voorlopig kunnen klanten nog gewoon bij ons terecht, en na de verhuizing blijft het mogelijk om maatwerk of andere aankopen op afspraak in Eibergen te doen.” Op dit moment is er een grote opruiming gaande bij Ebeling. De zaak is in 1933 opgericht en is sinds die tijd een begrip in de regio.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Ebeling verdwijnt na 82 jaar uit Eibergen”

  1. Doodzonde. Altijd een begrip geweest in Eibergen, net zoals Duthler in Varsseveld en Roetgerink in Enter. Aan de andere kant – en dat zeg ik met alle respect – ondanks de zeer hoge kwaliteit van de producten van Ebeling waren ze absoluut niet meer betaalbaar voor Jan-met-de-Pet.

    En dan gaat ook nog eens Shoeby (nota bene naast Schuurman Schoenen die daar pal naast zit) binnenkort ook dicht. Eibergen gaat zo langzamerhand steeds meer op Neede lijken!

  2. Wat mij wel opvalt is dat iedereen het jammer vind dat winkels moeten sluiten, maar er wel van alles online wordt besteld.
    Als je het zo jammer vind dat deze winkels sluiten, dan had je er vaker iets moeten kopen. De winkels zijn er om spullen te verkopen waarmee de ondernemer geld kan verdienen voor zijn of haar levensonderhoud. De winkels zijn er niet om rond te kijken en het vervolgens online te kopen, tenzij dat de opzet is zoals de kijkshop en tegenwoordig ook steeds meer de media markt.
    Bij mij in de straat worden ook geregeld paketjes van H&M, MissEtam, Zalando, Sans, Coolblue en Bol.com bezorgd.

    In de bus richting Enschede zie je op de terugweg ook altijd mensen met tassen van de PriMark, wat dus ook ten koste gaat van de winkels in eigen woonplaats.

    Mijn idee voor Eibergen:
    De straat vanaf cafe de klok tot de scapino, daar de bocht om naar cafe home en rondom de lindeboom en dan door naar de kruidvat autovrij maken.
    Hierdoor kunnen de cafe’s gezellig de terrasjes uitbreiden in de zomer en is er plaats voor speciaalzaakjes zoals hulshof, de vvv, ebeling, boenders, wuestman, bjorn en marieke en het museum.

    Bij de brink kunnen dan de nationale winkels zoals Jumbo, Intertoys, Hema, en bakker bart gaan zitten met voldoende parkeergelegenheid.
    Hierdoor krijg je een beetje dezelfde indeling als Enschede en Nijmegen. Een goede parkeerplaats ( in Enschede en Nijmegen zijn dit parkeerkelders, in Eibergen hoeft dat niet) dichtbij met de benodigde winkels en op loopafstand een gezellig gedeelte voor in weekenden en vakanties.

    Hierdoor zal het volgens mij gezelliger en drukker worden in Eibergen en krijgt het meer een eigen karakter en wordt het geen eenheidsworst zoals vele andere dorpen waarbij elke winkelstraat dezelfde winkels heeft.

  3. groenstroom

    Goed idee! Eens met dit plan.

    Helaas werken meestal ondernemers iets te kortzichtig niet mee aan dit soort ideeen; hier bestaat het idee dat bereikbaarheid en parkeergelegenheid voor gaat op sfeer en beleving. Maar ik laat me graag van het tegendeel overtuigen

  4. Horeca moet zich centraliseren in het gebied van het Hagen
    Alles daar buiten zie je nu al dat ze niks te doen hebben
    De winkels naar de brink en daar parkeren voor de deur

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven